Si želite ostati blondinka, tudi ko se pojavijo sivi lasje?

Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock
S staranjem se kar naenkrat pojavijo tudi sivi lasje. Pri nekaterih prej, pri drugih pozneje, vendar temu skoraj zagotovo ne moremo uiti. S sivimi lasmi se lahko sprijaznimo, lahko pa jih skušamo prekriti in tako podaljšati mladosten videz.
Oglej si celoten članek

Težava nastane, ko ugotovimo, da na naši škatlici barve za lase, ki smo jo bili navajeni uporabljati do tedaj, piše, da ni primerna za sive lase. Izbiramo lahko samo med temnejšimi odtenki. Tega si pa ne želimo, saj vemo, da temnejša barva las žensko še postara.

Kaj storiti?

Ena možnost je, da gremo k frizerju, ki nam bo strokovno pomagal, da še vedno ostanemo mladostni. Mogoče bo v začetku svetoval, da pobarva samo pramene. Vendar kmalu to ne bo več zadostovalo. Sivih las je vedno več in tudi barvanje s prameni ni več uspešno. Tudi z dragim obiskom frizerskega salona niste več zadovoljni.

Odlična novica je, da so se na trgu v zadnjem času pojavile barve, ki so namenjene prav za take primere. Novost znotraj barv Subrina Spectra je specialna linija izdelkov, ki je namenjena prav za popolno kritje sivih las. Ti odtenki so označeni s številkami 00/10, 00/9, 00/8, 00/7, 00/6. Zagotavljajo obstojno barvo in popolno kritje sivih las. Uporabljamo jih lahko samostojno, za barvanje sivih las v naravne blond tone ali pa jih kombiniramo z modnimi toni za boljše prekrivanje sivih las. V primerjavi z običajnimi naravnimi odtenki (z oznakami 0/10, 0/9, 0/8, 0/7, 0/6) so ti odtenki hladnejši in za pol tona temnejši. Pri barvanju sivih las v modne tone jih zmešamo z izbranim modnim tonom v ustreznem razmerju (kot je priporočeno v navodilih za uporabo).

Mateja je našla rešitev za prekrivanje sivih las doma

Mateja ima naravno barvo srednje blond. Vse življenje je že svetlolaska, že nekaj časa si barva lase, in sicer si jih svetli za 2 – 3 tone.

V zadnjem času opaža, da so ji lasje na narastku kar precej osiveli. Ugotovila je, da barve, ki jih je uporabljala doselej, novonastali situaciji niso več kos.

Foto: Subrina Subrina Spectra

Na srečo je odkrila novo barvo Subrina Spectra za popolno kritje sivih las, ki obljublja 100 % prekrivanje sivih las tudi za tiste, ki si želijo blond pobarvane lase. Izbrala je odtenek Subrina Spectra 00/10 naravno slonokoščena

Foto: Subrina Subrina

Ker si Mateja svetli lase, je barvno kremo Subrina Spectra 00/10 naravno slonokoščena uporabila v kombinaciji z 9 % razvijalcem Hydrogen cream. Ve, da so sivi lasje še bolj trdovratni in da je potrebno uporabiti dovolj veliko količino barvne kreme, zato je za barvanje svojih las kupila dve tubi. Pobarvala si je samo narastek, ker je imela lase po ostali dolžini že dovolj svetle, porabila pa je skoraj obe celi tubi.

Doslej še ni uporabljala tovrstnega pakiranja barve za lase, zato je morala kupiti še skodelico za mešanje in čopič. Za pomoč pri nanosu barvne mešanice na lase je prosila prijateljico.

Nad rezultatom je bila navdušena – dobila je sijočo blond barvo, enakomerno od korena do konic. In kar je najbolje – nikjer več ni bilo nobenega sivega lasu.

Foto: Subrina Subrina Spectra

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.