Skupina PSA je pripravljena na nemoten prehod k motorjem, izdelanih po novih okoljevarstvenih standardih

Foto: Citroën
Foto: Citroën
Od septembra 2018 dalje v avtomobilski industriji veljajo novi okoljevarstveni standardi, ki prinašajo test emisij po novem svetovnem standardu (WLTP) in so obvezni za vse avtomobile. Skupina PSA je že od majske proizvodnje naprej proizvaja vozila z motorjem EURO 6.2 in je tako poskrbela za brezskrben prehod motorjev iz emisijskega standarda EURO 6.1 v EURO 6.2.
Oglej si celoten članek

Zaradi novega cikla merjenja porabe goriva in izpustov CO2 ni pri podjetju C Automobil Import d.o.o. nobenega dodatnega zamika dobave novih avtomobilov iz naslova prehoda na motorje z novim standardom EURO 6.2. Le ti so čistejši ter imajo realno oglaševano porabo goriva ter navedene emisije. Večino modelov vozil, skladnih s tem novim okoljevarstvenim standardom imajo že na zalogi, cena za končne kupce pa bodo, v primerjavi s prejšnjo generacijo motorjev, praktično nespremenjene.

Foto: Citroën

Potrošniške organizacije so dolga leta opozarjale na razliko med oglaševano in resnično porabo avtomobila, ki se je s pojavom malih, turbomotorjev v zadnjih letih še močno povečala.

Novi testi zahtevajo, da so avtomobili opremljeni s posebnimi napravami, testi pa se izvajajo na cesti, v realnih pogojih in morajo ustrezati vnaprej določenim merilom glede klancev, naselij in avtocest.

Foto: Citroën

Brez zamikov pri dobavi vozil 

Skupina PSA je že oktobra 2015 analizirala porabe 30 modelov znamk Citroën, DS in Peugeot v resničnih pogojih vožnje. Še več informacij so pridobili z analizo dodatnih 20 modelov, pri katerih so s pomočjo simulatorjev vožnje opazovali porabo goriva glede na uporabo vozil njihovih strank. Leta 2017 je skupina PSA tako imela zanesljive rezultate meritev škodljivih emisij dušikovih oksidov med dejansko uporabo vozil pri kupcih. Tako so omogočili hiter in nemoten prehod na nove motorje standarda EURO 6.2, zato tudi ne prihaja do nobenih zamikov dobave vozil pri slovenskem podjetju C Automobil Import d.o.o.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.