Slasten pesto z mandlji in rukolo

Foto: Mesec pametnih obrokov
Foto: Mesec pametnih obrokov
Odlična italijanska jed, ki smo jo predelali po svoje, uporabite pa jo lahko skupaj z rižem, testeninami, njoki, na kruhu in tako naprej ... Otroci to jed obožujejo.
Oglej si celoten članek

Jedilnike pišemo v sklopu projekta Eurospin in Žurnal24.si "Mesec pametnih obrokov", ki mu lahko sledite TUKAJ.

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Ob nedeljah so zajtrki prijetni in počasni, za gurmansko dogodivščino poskrbijo slastne EAT paštete in olive Varia Gusto, ki so res čvrste in polnega okusa. Ob nedeljah narežemo star kruh in ga popečem v toasterju, da lepo hrustlja in se odlično poda k pašteti. 

Kot smo že pisali, so slovenski kupci pod okriljem raziskave podjetja Nielsen izbrali in ocenjevali produkte ter jim podelili naziv IZBRAN PRODUKT TRGOVSKIH ZNAMK LETA 2021. Gre za prestižen naziv, ki ga potrošniki podeljujejo pri ocenjevanju inovativnosti, atraktivnosti in nakupnih namenih. Med nominiranimi izdelki so kupci s svojim mnenjem in izkušnjami Eurospinovim produktom podelili tri laskave nazive IZBRAN PRODUKT TRGOVSKIH ZNAMK LETA 2021.

Med nagrajenimi produkti so tudi paštete EAT. "Ne le premium surovine in receptura za gurmane. Novo linijo premium paštet EAT si boste zaželeli tudi zaradi praktične in privlačne embalaže, ki kar kliče po dovršenosti in nakupu. Recepture so prilagojene željam slovenskih gurmanov, izbirate pa lahko med šestimi različnimi okusi, tudi tunino, kokošjo in čajno pašteto," opisujejo pri Eurospinu. 

Foto: Anže Petkovšek Mesec pametnih obrokov

Pesto v izobilju

Sama sem pred časom poskusila bazilikin pesto, ki mi zaradi močnega okusa ni bil zelo všeč. Obenem sem se zgrozila tudi ob ceni, če ga želimo pripraviti iz originalne sveže bazilike in pinjol, ki niso ravno ugodne. Zato smo poiskali nadomestke in prišli do lastne cenejše in za otroke tudi primernejše različice.

Ponavadi naredimo več pesta, da ga imamo dovolj za dva obroka.

Potrebovali boste 200 gramov oprane rukole. Po želji jo lahko zamenjate tudi s svežo špinačo. Potrebovali boste še 200 gramov naribanega sira Grana Padano, približno 2 dl ekstra deviškega oljčnega olja, okoli 120 gramov mandljev, dva stroka česna in malce soli. Za naribani Grana Padano, svežo rukolo, steklenico ekstra deviškeg aoljčnega olja in 250 gramov mandljev smo skupaj odšteli 11,63 evre. S tem da je ostalo tako sira kot mandljev, rukole in veliko oljčnega olja, pesta pa je dovolj za najmanj deset velikih porcij. 

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov Priprava je preprosta. Bistveno je, da vse sestavine s pomočjo mešalnika zmeljemo v omako brez grudic. Polovico omake porabimo takoj za slastno kosilo s črnim rižem, Riso Venere Integrale Delizie del Sole

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Riž je polnozrnat, zelo okusen, čvrst, za otroke je posebej zanimiv zaradi svoje črne barve.  

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Za kosilo smo skuhali kar dva paketa črnega riža, da smo ostanek od kosila za večerjo pojedli skupaj s hitro pripravljenimi piščančjimi nabodali. Ta so že začinjena, zato jih lahko le 'vržemo' v ponev in popečemo na nekaj oljčnega olja Frantoio la Rocca. Seveda se k nabodalom poda tudi malce rukole in nagrajenega medu Dolciando, ki ga dodamo šele, ko je meso že popečeno.

Namesto piščančjih nabodal lahko riž kombinirate s hobotnico, ki je v tednu od 8. do 14. aprila za 20 odstotkov cenejša. Za kilogram boste odšteli samo 11,99 evra. Akcijam v tem tednu sledite TUKAJ

Foto: Mesec pametnih obrokov Mesec pametnih obrokov

Vse izbrane jedi smo naredili samo iz sestavin, ki smo jih kupili v Eurospinu. Jedi bodo še cenejše, če boste spremljali tedenske akcije. Nov katalog je na voljo TUKAJ.  

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.