Slastni vroči napitki za popolne večere

Foto: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov Foto: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov Foto: Saša Despot Mesec prazničnih obrokov
Tu je december in z njim čas, ko se radi ogrejemo. Pa naj si bo to pod toplo odejo, v objemu naših dragih, ob kaminu, v vroči kopeli ali s toplim napitkom. Zdaj je čas za razvajanje! Mi imamo za vas odličen recept, čisto vse vrhunske sestavine po nizkih cenah pa boste našli v Eurospinu.
Oglej si celoten članek

Od nekdaj sem bila ljubiteljica kremne vroče čokolade. Sem med tistimi, ki prisegajo na nežnejše okuse, na belo čokolado in vanilijo, mi pa vsekakor občasno zadiši tudi prava močna temna čokolada. Letošnjega decembra bodo pri pripravi naših slastnih napitkov stopili v ospredje izdelki Dolciando.

Foto: Saša Despot Mesec prazničnih obrokov Pred nami je praznični december, ki velja za enega najbolj gurmanskih mesecev, zato smo za vas v sodelovanju z Eurospinom pripravili projekt: Mesec prazničnih obrokov. Sledite preprostim, ugodnim in nadvse slastnim receptom za razvajenje TUKAJ.

Z Eurospinovimi izdelki je kremna vroča čokolada s pudingom in smetano smešno poceni, na osebo boste zapravili manj kot 80 centov.

Kot poudarjajo v Eurospinu, je dan zagotovo lepši, če je sladek, zato izberite izdelke linije Dolciando: »Velika ponudba slaščic za vse okuse: od piškotov za zajtrk do malih prigrizkov, ki so primerni za popoldansko malico. Pa ne samo to: med izdelki Dolciando najdete tudi različne izdelke za preprosto in hitro pripravo peciv in kolačev, čokoladne bonbone ter sladolede vseh možnih okusov. Izberite sladico po svojem okusu!«

Sama pripravim najraje vročo čokolado s pudingom. Tudi zato, ker sem ljubiteljica vanilije in bele čokolade, puding pa doda popolno teksturo. Priprava je sila preprosta, potrebujete le: 

  • liter mleka (Land)
  • vrečko in pol pudinga
  • 100-gramov bele čokolade (Dolciando)
  • žlico navadnega sladkorja
  • vrečko vanilijevega sladkorja

Foto: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov Ne pozabite na smetano

Za štiri osebe torej potrebujete liter mleka, ki mu odstranite približno deset velikih žlic mleka. Večino mleka zlijete v posodo in ga zavrete, med mešanjem v njem stopite tudi čokolado po vašem okusu – za vanilijev puding izberemo belo čokolado. Količina ni toliko pomembna, dovolj bo že bela 100-gramska čokolada. Preprosto: če želite močnejši okus po čokoladi, dodate več čokolade.

Desetim žlicam hladnega mleka dodate prašek vrečke in pol pudinga, en vanilijev sladkor in eno veliko žlico navadnega belega sladkorja.

V tem času stepete tudi smetano, s katero boste na koncu okrasili vročo čokolado.

Ko mleko prekuhate in v njem stopite čokolado, posodo odstavite in ji med stalnim mešanjem dodate hladno zmes pudinga, mleka in sladkorja. Posodo znova postavite na zmeren ogenj in mešate še dve minutki, da se bela vroča čokolada zgosti. Vročo čokolado prelijete v štiri šalce, dodate smetano in napitek je pripravljen. Bodite pozorni: če ga ne boste popili, se bo strdil, kot se za puding spodobi. 

V naši družini si napitek v mrzlih mesecih pripravimo vsaj enkrat tedensko, ko imamo filmski večer. Ob tem si privoščimo tudi odlično pokovko iz Eurospina – Mambo Kids, ki je brez palmovega olja in jo v treh mintah pripravi mokrovalovka. Posebno razvajanje za našo družinico.

Foto: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov Temna čokolada za prijateljice

Ena mojih tesnejših prijateljic živi v tujini. Ko se redko vrne v Slovenijo, je skoraj praznik, pri katerem se prijateljice spet podružimo in si privoščimo dobrote vseh vrst. Kot ljubiteljicam kremne vroče čokolade in pravega kakava sem jim pripravila svojo puding-vročo čokolado, a sem tokrat uporabila temno čokolado in kakav v prahu Dolciando in polvere AMARO. Tokrat brez sladkorja.

Foto: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov

Postopek je enak postopku z belo čokolado in vanilijevim pudingom. Za štiri osebe potrebujete liter mleka, ki mu odstranite približno deset velikih žlic mleka. Večino mleka zlijete v posodo in ga zavrete, med mešanjem pa v njem stopite tudi temno čokolado po vašem okusu, dodate pa tudi eno veliko žlico kakava v prahu.

Desetim žlicam hladnega mleka dodate prašek iz pudinga, uporabite eno vrečko in pol, dodate pa še en vanilijev sladkor.

V tem času stepete tudi smetano, s katero boste na koncu okrasili vročo čokolado. Sama ne uporabim sladkorja, lahko pa dodate smetani tudi sladkor. Če vam smetana ne diši, lahko dodate na vrh samo spenjeno mleko ...

Foto: Mesec prazničnih obrokov Mesec prazničnih obrokov

Ko mleko prekuhate in v njem stopite čokolado, posodo odstavite in ji med mešanjem stalnim mešanjem dodate hladno zmes pudinga in mleka. Posodo postavite znova na zmeren ogenj in mešajte še dve minuti, da se bela vroča čokolada zgosti. Vročo čokolado prelijete v štiri šalce, dodate smetano, posujete s kakavom in ponudite skupaj z žlico.

Ta napitek je grenak z močnim okusom po kakavu. Ko ga je moja prijateljica popila, je obležala na kavču, saj je napitek res res zelo nasiten. Kokice ji sploh niso dišale.

Ne pozabite na čaj in med

Seveda je zima tudi čas, ko prija vonj po dobrem čaju. Pri nas obožujemo metin čaj, imate pa v Eurospinu na voljo res ogromno različic in okusov, ki vam bodo popestrili zimske dni. Nikar ne pozabite na med, ki bo vaš čaj okusno oplemenitil.

Uporabite enega od nagrajenih medov Dolcaindo, ki so jim potrošniki dodali laskavi naziv IZDRANI PRODUKT LETA 2021.

Foto: Anže Petkovšek Mesec pametnih obrokov

Poleg toplih napitkov se lahko ogrejete tudi s priročnim kaloriferjem, ki ga boste v vašem najbližjem Eurospinu 4. decembra našli za samo 12,99 evra.

Zdaj je sicer čas tudi za nakupe in darila, zato imajo v Eurospinu posebno ugodno ponudbo igrač in sladkarij. V času od 2. do 8. decembra lahko kupite njihove božanske praline s kremno sredico Dolciando za samo 1,49 evra ali mehki mandolat za 1,65 evra. Električno klaviaturo z mikrofonom in svetlobnimi učinki boste našli za 12,99 evra, avto desert master z daljinskim upravljalnikom pa za samo 24,99 evra. Kupite lahko tudi LEGO kocke več vrst za 9,99 evra za kos.  

Cenovno ugodne Eurospinove izdelke lahko dobite še ceneje, če redno spremljate kataloge s popusti. Aktualni katalog je dostopen TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.