Spletno nakupovanje živil: kako prihraniti še več časa?

Foto: Anže Mulec
Foto: Anže Mulec
Spletno nakupovanje postaja vse bolj priljubljeno in v zadnjem letu so prve nakupe opravili tudi tisti, ki so se temu še pred kratkim izogibali. Slovenci smo tako preoblikovali svoje nakupne navade, saj nakupovanje prek spleta ponuja preprosto in hitro rešitev. S spodnjimi triki lahko prihranite še nekaj več časa.
Oglej si celoten članek

Epidemija je korenito spremenila nakupne navade Slovencev in konec leta 2020 je spletno trgovino za nakupovanje živil uporabljalo kar  30 % vprašanih v Valiconovi raziskavi. Spletno nakupovanje živil že tako nudi ugodnosti, za vas pa smo pripravili še nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste prihranili še več časa.  

Najboljšo ceno najdete v nekaj sekundah  

Trgovci ugodnosti redno umeščajo v tedenske letake. Tam seveda najdete znižane izdelke, novosti ali posebna pakiranja. Ker pa je v trgovini včasih težko najti čisto vsak izdelek iz letaka, to poenostavi spletno nakupovanje. SPAR Online nudi pregledno razvrstitev kategorij, kjer lahko z enim klikom najdete aktualno ponudbo iz rednih letakov. Tako na enem mestu vidite vse izdelke iz letaka in izberete tiste, ki so vam najbolj pri srcu. Lahko pa iskane izdelke razvrstite tudi glede na ceno od najnižje do najvišje. Popusti vam tako nikakor ne morejo uiti. 

Prav tako lahko brez iskanja med policami poiščete tudi posebne izdelke, kot so na primer izdelki brez palmovega olja, trajnostni izdelki, ali izdelki Štartaj Slovenija. Tako vsak izdelek najdete popolnoma brez težav, za še bolj podrobno iskanje pa v iskalnik le zapišite ključno besedo. Izdelke lahko še bolj podrobno filtrirate glede na blagovne znamke, alergene, ceno … 

Foto: Anže Mulec Spar

Izberite možnost dostave na dom ali izdelke prevzemite osebno 

Trgovine so odprte najkasneje do 21.00 in včasih nam zaradi prenatrpanega urnika ne uspe ujeti niti zadnjih minut odprtja. A ne skrbite – če ste v stiski s časom, si lahko le z nekaj kliki priskrbite vse, kar potrebujete. SPAR Online omogoča dostavo na dom  v Ljubljani, Kranju, Škofji Loki, Medvodah, Kamniku in Grosuplju z okolico. Vi le izberete 2-urno časovno okno za dostavo, SPAR Online pa poskrbi, da težke vrečke pravočasno prispejo do vaših vhodnih vrat.  

Naročilo lahko prevzamete tudi na Drive-In osebnem prevzemu v Ljubljani, kar je priročno predvsem, ko se vračate iz službe ali ostalih opravkov. Ekipa SPAR Online naročilo pripravi še isti dan, vrečke pa vam skrbno zložijo v avto. 

Še dodatna prednost je, da lahko nakupujete praktično kjerkoli in kadarkoli. Če se vračate z dopusta in je vaš hladilnik prazen, lahko na poti le naročite izdelke v SPAR Online in poskrbite, da vam po napornem potovanju ne bo treba še v trgovino.  

Ste vedeli, da lahko priljubljene nakupe ponovite? 

So tudi vaši nakupi vsak teden podobni? V spletni trgovini SPAR Online lahko preteklo naročilo preprosto ponovite in se tako izognete ponovni izbiri izdelkov. Poleg lahko seveda naročite tudi druge izdelke, ki jih potrebujete. Preprosto, kajne? Prav tako lahko izdelate različne sezname priljubljenih izdelkov in tako dodatno prihranite čas.  

Prijazno do vaše denarnice in tudi do narave 

Spletno nakupovanje ni le časovno učinkovito, ampak tudi okolju prijaznejše. V Sparu prisegajo na optimizacijo dostave na način, da na eni poti naročila dostavijo čim večjemu številu kupcev. Tako prispevajo k zmanjšanju ogljičnega odtisa. Obenem pa uporabljajo tudi papirnate nosilne vrečke, ki jih lahko vrnete ob naslednjem naročilu in biorazgradljive papirnate vrečke za sadje in zelenjavo, ki jih lahko uporabite za odlaganje bioloških odpadkov. V spletni trgovini najdete tudi kategorijo, kjer so na enem mestu zbrani izdelki, ki so pakirani v embalažo z manj plastike.  

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.