Spoznajte koncept Zygoma – najtežji poseg v oralni kirurgiji

Foto: Dentalna poliklinika Dr. Gikić
Foto: Dentalna poliklinika Dr. Gikić
Imate hude težave z zobmi? Ste ostali celo brez dela ali celotne kosti v zgornji čeljusti? Nikar ne bodite v stresu, področje implantologije je zelo napredovalo in tudi za najhujše primere obstaja rešitev. Spoznajte koncept Zygoma, ki velja za najtežji poseg v oralni kirurgiji.
Oglej si celoten članek

Mnogi še vedno po nove zobe na Hrvaško

Težave z zobmi lahko povzročijo veliko preglavic, ne le zaradi bolečin in načete samozavesti, če gre za na videz neprivlačne zobe, temveč tudi zato, ker nas lahko zobozdravstvena popravila močno udarijo po denarnici. Pri nas se namreč v zadnjem času v javnem zdravstvu poleg odhodov zdravnikov družinske medicine vrstijo tudi odhodi zobozdravnikov, zaradi česar se posledično številni zatekajo k zasebnim zobozdravnikom ali vsaj zobozdravstvenim ambulantam s koncesijo. Še vedno pa je popularen tako imenovan dentalni turizem. Slovenci predvsem radi odhajamo na sosednjo Hrvaško po nove zobe, zobni aparat ali pa zgolj po usluge zobne higiene, kot sta čiščenje zobnega kamna in beljenje zob.

Foto: Poliklinika Gikić Poliklinika Gikić

Na področju implantologije velik napredek

Zdravi zobje in lep nasmeh so nekaj, kar si želi vsak od nas, kajti za razliko od kakšnih drugih delov telesa, ki jih lahko spretno zakrijemo z oblekami, zob ne moremo skriti. Tudi če se sicer raje nasmehnemo tako, da ne kažemo zob, med pogovorom ne gre drugače, kot da jih razgalimo. Največja zagata je zagotovo odlomljen zob ali odmrtje zoba, saj v tem primeru za nekoč lepim, zdravim zobom ostane luknja, ki pa jo dandanes lahko zobozdravnik uspešno zapolni z implantatom.

Področje implantatov je zadnja leta v pravem razcvetu, na tem področju so se zgodile številne novosti. Ena od njih je zagotovo tudi vgradnja zigomatičnih implantatov – tako imenovan koncept Zygoma, ki ga izvajajo na hrvaški Dentalni polikliniki Dr. Gikić in kjer imajo kar 36 odstotkov pacientov Slovencev.

Na hrvaški Dentalni polikliniki dr. Gikić vse na enem mestu

"Slovenci radi obiskujejo našo kliniko iz več razlogov: ker nudimo zobozdravstvene storitve na najvišjem nivoju, ker so vse stvari na enem mestu – od digitalne diagnostike ortopana in CT-ja do zasebne namestitve. Paciente sprejemamo takoj in nimamo čakalnih vrst, delamo hitro in imamo vse procese pod nadzorom. Prav tako imamo svoj lasten laboratorij, ki dela samo za nas. Poslužujemo se najboljših materialov in uporabljamo implantate švicarske kakovosti, vse to pa nudimo po bistveno bolj dostopnih cenah v primerjavi z Evropsko unijo," pojasni dr. Matija Gikić.

Najpogostejši vzrok za izpadanje zob je slaba higiena, ki vodi do gingivitisa, še pove sogovornik. Huda vnetja lahko vodijo do parodontoze, kasneje pa do kariesa in celo do izpadanja zob.

Ne odlašajte in se naročite na brezplačen pregled ter posvet s specialistom še danes! Pišite na elektronski naslov info@poliklinikagikic.hr ali pokličite na številko +385 1 3631 630. Dentalna poliklinika Dr. Gikić vam nudi tako preventivne preglede kot tudi zahtevnejše posege na področjih implantologije, oralne kirurgije in zobne protetike – vse na enem mestu.

Foto: Poliklinika Gikić Poliklinika Gikić

Kaj sploh je Zygoma in kdo je primeren kandidat za ta poseg?

Zygoma so daljši titanski implantati, dolgi med 30 in 60 milimetri, ki se vgradijo v ličnico oziroma v zigmatično kost, po kateri so tudi dobili ime. Uporabljajo se pri pacientih, ki imajo veliko izgubo kosti v zgornji čeljusti na zadnji strani, pri osebah, ki ne morejo nositi totalne proteze, ter pri tistih, pri katerih ni možnosti ''nadgradnje kosti'' in vgradnje klasičnih implantatov.

Tako imenovani All on 4 implantati so krajši, vgrajujejo pa se v področje podočnika pod kotom 45 stopinj, medtem ko so zigomatični implantati, kot že omenjeno, precej daljši, ker se vgrajujejo v ličnico.

"Prednost Zygoma implantatov je hitro in učinkovito reševanje problemov pri pacientih brez kosti v zgornji čeljusti. Je zadnja opcija za paciente, ki želijo fiksna dela," pojasnjujejo v Dentalni polikliniki Dr. Gikić, kjer vas bodo sprejeli izkušeni zdravniki z več kot 40-letnimi izkušnjami, ki se nenehno izpopolnjujejo na področju oralne kirurgije in zigomatičnih implantatov.

Foto: Poliklinika Gikić Poliklinika Gikić

Cena odvisna od več dejavnikov

Cena je odvisna od posameznega primera, kajti vsak pacient je zgodba zase, in medtem ko so nekateri primeri manj zahtevni, so lahko drugi nadvse zapleteni in zahtevajo veliko več dela. Na ceno vplivajo tudi število zigomatičnih implantatov, količina porabljenega sedativa, števila prisotnih strokovnjakov.

"Posegi Zygoma in All on 4 so edinstveni koncepti in se kot takšni ne zaračunavajo po številu vgrajenih implantatov in kron v mostu, temveč po zahtevnosti primera in zapletenosti posega," dodatno pojasnijo v Dentalni polikliniki Dr. Gikić.

Zygoma koncept se namreč lahko izvede v štirih različnih možnostih:

  • V primeru, ko primanjkuje kosti na enem mestu v zgornji čeljusti, se vgradi en sam zigomatični implantat, ostali trije implantati so standardne dolžine.
  • Če kosti primanjkuje na dveh mestih, se pacientu vgradita dva zigomatična implantata zadaj in dva standardna spredaj (gre za tako imenovan HYBRID ZYGOMA).
  • Ko kosti primanjkuje na treh mestih, vgradijo tri zigomatične implantate in enega standardnega.
  • Pri pacientih s totalno atrofijo, kjer pacient sploh nima čeljustne kosti, pa se izvede tako imenovan poseg QUAD ZYGOMA, ki velja za najtežji poseg v oralni kirurgiji.

"Vsi posegi, od puljenja zob, nivelacije čeljustnega grebena prek vgradnje dentalnih implantatov, nadgradnje, jemanja odtisov do izdelave in nastavljanja začasnih ter fiksnih mostov, anestezije in angažiranosti zunanjih strokovnjakov, naših sodelavcev, so zajeti v edinstveno ceno posameznega koncepta," še povedo.

Dentalna poliklinika Dr. Gikić z več kot 40-letno tradicijo kakovostnih in inovativnih rešitev ter več kot 3000 uspešno izvedenimi najtežjimi kirurškimi posegi svojim pacientom nudi vse storitve za brezhiben nasmeh v 24 urah. Poskrbeli bodo tudi za vaše zobne krone in mostičke, klasične proteze, luske, popravilo ter zdravljenje zob, nudijo pa tudi estetske posege. Na brezplačen posvet se lahko naročite tako, da pišete na elektronski naslov info@poliklinikagikic.hr ali da pokličete na številko +385 1 3631 630.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.