Spoznajte popolnoma novo izkušnjo tipkanja na prenosniku MateBook 14s

Foto: Huawei
Foto: Huawei
Odkar so bili izumljeni računalniki in jih uporabljamo v vlogi produktivnega orodja, je tipkovnica v eni najpomembnejših vlog, ko govorimo o interakciji med človekom in napravo. Zlasti pri zaposlenih v pisarnah, ki glede na raziskave, dnevno tipke pritisnejo kar 15.000-krat. Toda kljub temu ji nekateri izdelovalci ne posvečajo dovoljšne pozornosti.
Oglej si celoten članek

Globalno tehnološko podjetje Huawei se zaveda pomena tipkovnice za optimalno uporabo prenosnega računalnika. Najnovejši model MateBook 14s ima celo vgrajene tipke z 1,5-milimetrskim hodom, ki drastično zboljšajo izkušnjo tipkanja in so ene najboljših na trgu. 

1,5-milimetrski hod redko na tankih in lahkih prenosnih računalnikih

Globina hoda in odzivnost tipke na pritisk sta njeni glavni lastnosti z vplivom na udobje tipkanja. Dve leti so se ju inženirji Huaweia trudili izboljšati ter raziskali uporabo novih materialov pokrova tipke in škarjaste zasnove stikala v njej. Na ta način jim je uspelo izdelati tipko, ki kakovost ohranja tudi skozi daljši čas uporabe.

Hod tipke je pomembna lastnost za oceno kakovosti tipkovnice. Pomeni namreč največjo razdaljo, ki jo tipka med pritiskom prepotuje, preden doseže dno. Če po pritisku potuje navzdol in se nato občutno odbije nazaj, pomeni, da je uporaben globlji hod in je tipkanje udobnejše. Ker pa so prenosni računalniki razmeroma majhni in tanki, je vanje izredno težko vgraditi kakovostne tipke.

Huawei je optimiziral notranjo zasnovo prenosnega računalnika MateBook 14s ter uvedel vrsto novih materialov in zasnov, da so lahko v relativno tanko ohišje vgradili tipke z 1,5-milimetrskim hodom.

Za dodatno izboljšanje udobja tipkanja so prvič uporabili pokrovčke iz bolj vzdržljivega materiala in z rahlo ukrivljenim profilom, ki se bolje prilagaja obliki prstov. Tipkanje je zaradi tega udobnejše in natančnejše. Namesto običajnih materialov so tipke izdelane iz polikarbonata, ki robustnost poveča za 15-krat.

Iz inovativnih materialov je izdelano tudi škarjasto zasnovano stikalo imenovana še »struktura X«. Posebnost je, da ločuje pokrovček (ohišje) tipke od vodila. Če na sestavo tipke gledate od strani, je videti kot črka X. Od tu ime, »škarjasto stikalo« ali »struktura X«. Zaradi takšne zasnove lahko občutite, kako se sila pritiska enakomerno prenaša iz štirih vogalov proti središču pokrovčka tipke.

Da je občutek pritiska čim boljši, je gumijasto dno tipke na prenosnem računalniku Huawei MateBook 14s zasnovano z najvišjim kompresijskim razmerjem v industriji. Sila in odzivnost tipke sta tako optimizirani za vrhunsko udobje uporabe.

Foto: Huawei Huawei

Zasnova za popolnost vsakega pritiska

Zaposleni v pisarni so obsojeni na dolgotrajno tipkanje, ki povzroča utrujenost. Zaradi tega je Huawei navdih našel v vesoljski tehniki, natančneje delovanju robotskih sond ter pripravil zasnovo mehkega pristanka. Gre za princip »zaviranja in nato ustavljanje« delovanja tipkovnice prenosnega računalnika Huawei MateBook 14s.

Da bi odpravili bolečine pri dolgotrajnem tipkanju, so Huaweievi inženirji dodali mehko plast na notranjo stran ploščice tipke, ki deluje kot nekakšna blazina. Ko tipko pritisnete in trči ob stikalo na dnu, se njeno gibanje, kot let robotske sonde, najprej upočasni, preden se popolnoma ustavi. Po blaženju se šele ustavi gibanje tipke navzdol, kar je osnova tehnike »mehkega pristanka«, ki odpravlja občutek utrujenosti v konici prsta tudi pri daljšem tipkanju.

Huawei je skozi leta razvoja in vrste inovacij postal gonilna sila in vodilno tehnološko podjetje, ki se trudi upornikom zagotavljati udobnejšo in pametnejšo izkušnjo uporabe. Ves ta čas so se držalo koncepta pametne produktivnosti in se zavzemali za razvoj izdelkov, ki ustrezajo potrebam uporabnikov in jim omogočajo, da uživajo v subtilnih podrobnostih izbranega izdelka.

Prenosni računalnik Huawei MateBook 14s s procesorjem Intel Core i5 (11300H), 16 GB delovnim pomnilnikom RAM in pogonom velikosti 512 GB je v Sloveniji že na voljo, in sicer po priporočeni ceni 1299 €. Pri izbranih partnerjih bodo prvi kupci zraven dobili še nahrbtnik za varno prenašanje Huaweievega prenosnega računalnika in miško, vendar pa so zaloge omejene.

Foto: Huawei Huawei

Nove naprave Huawei

V Sloveniji se je sicer začela prodajati tudi nova serija pametnih ur Huawei Watch GT 3, ki je prihaja v dveh različicah – 46 mm in 42 mm – odlikujejo pa jo napredne športne in zdravstvene funkcije ter dolga anatomija baterije. Huaweiev ekosistem pa dopolnjujeta še nova pametna telefona Huawei nova 9 in Huawei nova 8i ter velik ukrivljen monitor Huawei MateView GT, ki ga odlikujejo sodoben videz, nesporna kakovost, najnovejše tehnologije in zanesljivost.Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.