Svaljki iz sladkega krompirja

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Ni jeseni brez sladkega krompirja.
Oglej si celoten članek

Sestavine

  • 2 srednje velika sladka krompirja
  • 300 g brezglutenske moke
  • 2 žličk. soli

Navodila

  1. Pečico segrejemo na 200°C. Z vilicami prešpikamo sladka krompirja ter ju v ogreti pečici pečemo 40-50 minut. Vzamemo iz pečice in počakamo, da se malo ohladi.
  2. Na delovni površini zmešamo sol in 2/3 moke. Na sredino kupa moke naredimo jamico. krompir olupimo in zmečkamo v sredino jamice.
  3. Pomokamo roke in začnemo gnesti zmečkan sladek krompir z moko. Gnetemo, dokler ne dobimo enotne, dokaj suhe mase. Po potrebi dodajamo moko, dokler ne dobimo primerne mase.
  4. Ko je masa dovolj suha, iz nje naredimo kroglo. Kroglo razdelimo na 8 delov in vsakega razvaljamo v kačo. Narežemo na približno 2 cm velike svaljke.
  5. Po želji lahko v svaljke z vilicami ali pa na narebrani deski naredimo zareze. Svaljke pomokamo.
  6. V osoljen krop damo svaljke in jih kuhamo še nekaj sekund po tem, ko priplavajo na površje. Svaljke kuhamo v več manjših skupinah.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.