Tako boste lahko še leta uživali v vašem lesenem pohištvu

Foto: JUB
Foto: JUB
Les. Neverjetni material, ki ga človeštvo uporablja že od pradavnine. Našemu domu doda toplino, nikoli ne gre iz mode in je vsestransko uporaben.
Oglej si celoten članek

Kljub temu, da je tehnološki napredek na področju gradbeništva in notranjega oblikovanja izjemen, pa les ostaja med najbolj priljubljenimi materiali. Les je eden izmed najbolj vsestransko uporabnih materialov, razmeroma lahek za obdelavo ter ima lahko zelo dolgo življenjsko dobo. Je lahek ampak vzdržljiv material, ki ga lahko uporabljamo tako za pohištvo kot tudi za zunanje dele naših stavb. Poleg tega pa je zelo pomembno tudi to, da je obnovljiv material.

Gradbeniki, arhitekti in ekološko osveščeni naročniki, vedno pogosteje posegajo po lesu. Gradnja z lesom je hitra, omogoča dobro toplotno izolacijo, v ozračje spušča manj ogljikovega dioksida, poleg tega pa je tudi ugodna in, predvsem, udobna. Les velja za udobnejši in lepši material. Zaradi tega je tudi tako popularen pri izdelavi pohištva.

Primerna zaščita za dolgo življenjsko dobo

Foto: JUB JUBIN

Les, še posebno tisti, ki ga uporabljamo zunaj, mora biti ustrezno zaščiten, da lahko v njem uživamo čim dlje. Pomembno je, da les zaščitimo fizično, torej, da les ni v neposrednem stiku z zemljo ter da je zagotovljeno varno in hitro odtekanje vode. Poleg tega moramo les zaščititi tudi s primernimi sredstvi, ki preprečujejo razvoj škodljivcev, ter s fizikalno zaščito. To so različna premazna sredstva, ki les ščitijo pred vremenskimi vplivi, saj odbijajo vodo.

Da nam bo les v našem domu čim dlje dajal občutek topline in domačnosti, ga moramo primerno zaščititi in negovati.

Pravo premazno sredstvo za vaše leseno pohištvo

Pri podjetju JUB nudijo serijo premazov, ki pomagajo ohraniti les v vašem domu ter zunaj njega v popolni kondiciji. V okviru blagovne znamke JUBIN, predstavljajo transparentne in pokrivne premaze visoke kakovosti.

Foto: JUB JUBIN

Želite svoje leseno pohištvo zaščititi, a ne želite prekriti strukture lesa? Potem je za vas prava izbira JUBIN Lasur, transparentna lazura na vodni osnovi, ki les obarva, a ne prekrije njegove strukture. JUBIN Lasur odbija vodo in prepušča paro, tako da lahko vsa voda, ki najde pot v les, iz njega tudi izhlapi. Pred uporabo lazure, površino rahlo obrusite in obrišite, da odstranete prah, nato pa jo lahko uporabite.

Če vam vidna struktura lesa ni toliko pomembna, oziroma želite s premazom prikriti kako napako v lesu, izberite pokrivni premaz na vodni osnovi JUBIN Decor universal, ki je tudi dobil pečat Izbran produkt leta. Pokrivni premazi, kot je JUBIN Decor universal, vsebujejo več pigmentov in posledično tudi tvorijo debelejši film. Tovrstne barve so zahtevnejše za uporabo in obnavljanje, saj ne prepuščajo pare.

Ne pozabite na kovinske dele

Foto: JUB JUBIN

Leseno pohištvo je zelo pogosto kombinirano s kovinskimi deli. Ne glede na to, koliko truda in dela vložimo v obnavljanje in ohranjanje zdravja našega lesenega pohištva, ne bomo dosegli ničesar, če pri tem ne zavarujemo tudi kovinskih tečajev, kljuk, okvirjev in drugih kovinskih delov pohištva.

Zaradi rjavenja je kovinske dele nujno potrebno protikorozijsko zaščititi. JUBIN Metal ima odlične protikorozijske lastnosti, uporabljate pa ga lahko v kombinaciji z JUBIN Metal primer. Tako ga lahko uporabljate tudi na bolj zahtevnih kovinskih podlagah, kot so aluminij, cink in baker, pa tudi železne in jeklene površine. Posledično je zelo uporaben za zaščito vaših žlebov, ograj, radiatorjev in radiatorskih cevi ter stavbnega pohištva.

Če potrebujete točno določen odtenek premaza, ki ni na voljo med že pripravljenimi barvami, vam ga lahko po navodilih zamešajo v JUB-ovih JUMIX mešalnicah.

Nov les ali star in poškodovan les potreben obnove

Foto: JUB JUBIN

Za popolnoma nov les boste seveda skrbeli drugače, kot za starejši les, pri katerem morate popraviti različne napake in poškodbe. Pri podjetju JUB priporočajo, da popolnoma nov les najprej premažete z osnovnim premazom JUBIN Decor primer. Ta bo poskrbel za blokado taninov, vodotopnih lesnih substanc, ki povzročijo pojav rumeno-rjavih madežev na končnem premazu. Sredstvo je na vodni osnovi in ima certifikat za stik z živili. Posledično je primeren tudi za otroška igrala, saj je popolnoma varen.

Ste dobili pohištvo, ki je pripadalo še vašim starim staršem in ga želite obnoviti? V desetletjih uporabe, je leseno pohištvo nabralo veliko število prask in poškodb. JUBIN Akrilin je komplet za les, s katerim boste lahko popravili površinske napake do globine 1mm. Morebitne poškodbe na lesu, morate popraviti preden se lotite končnega brušenja ter nanašanje različnih lazur in premazov.

Vsi izdelki iz JUB-ove blagovne znamke JUBIN so na vodni osnovi in se hitro sušijo. Predvsem pa vam pri njihovi uporabi ni treba skrbeti, da vas bo neprijeten vonj po barvi preganjal še dneve, saj nimajo neprijetnega vonja.

Zaščitite les v vašem domu s premazi in lazurami iz linije JUBIN. Tako boste lahko še leta in leta uživali v njegovi lepoti. Pri tem pa ne pozabite na kovinske dele lesenega pohištva in zaščitite tudi njih. Z rednim vzdrževanjem vašega pohištva boste z njim imeli malo skrbi in veliko veselja.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.