Tako za svojo psičko poskrbi Alenka Godec

Foto: Anže Petkovšek Alenka Godec Foto: Anže Petkovšek Alenka Godec
“Moja Chilly je prava kraljica in zelo ozaveščena, kar se zdravega načina prehranjevanja tiče,” za svojo psičko pravi Alenka Godec.
Oglej si celoten članek

“Prav vsi v naši družini smo že dva tedna po uvedbi surove hrane pri Chilly opazili spremembo dlake, ki je postala neverjetno svilnato mehka in lepa. Res, prav neverjetno,” opisuje izkušnje s surovo hrano Natures Menu Alenka Godec.

“Skoraj da ga ni človeka, ki je ne bi pobožal in pripomnil, kako lepo in mehko dlako ima,” pravi in dodaja, da je tudi prebava psičke odlična, o slabem zadahu iz gobčka pa ni ne duha ne sluha.

Sveža hrana je namreč tista hrana, ki je nesporno najbolj primerna za pse in mačke.

Sveža in neprocesirana hrana vsebuje vitamine in minerale v naravni obliki, številne encime in druge organizme, ki imajo pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema, psihofizičnega počutja in zdravja psa na splošno.

Vse pogosteje se srečujemo s terminom “biološko primerna hrana psov in mačk”, ki jo vestni lastniki priskrbimo svojim kosmatincem. Kaj pa to dejansko pomeni? Anatomsko gledano je prebavni trak psa prilagojen uživanju mesne hrane, saj je njegov organizem zasnovan tako, da za svoje delovanje najbolje izkoristi beljakovine živalskega izvora, seveda v sveži obliki.

Ker meso ni dovolj, da je jedilnik pasjega kosmatinca popoln in uravnotežen, ponuja Natures Menu odlično rešitev v že pripravljenih popolnih surovih obrokih, ki jih lastnik psa zgolj odtali in ponudi psu. Prav na te obroke prisegata tudi Alenka Godec in seveda njena Chilly!

Vodilni proizvajalec naravne hrane za hišne ljubljenčke Natures Menu hrano izdeluje v skladu z evropskimi smernicami in upoštevajoč najvišje kakovostne standarde. Linija popolne in uravnotežene surove hrane vsebuje polnovredne sestavine za humano uporabo.

Proizvajalec uporablja meso znanega izvora, ki je pridobljeno upoštevajoč najvišje standarde za dobro počutje živali.

Vsi izdelki Natures Menu so brez umetnih barvil, ojačevalcev okusa in konzervansov ter so ustrezno veterinarsko pregledani. Široka paleta zadovolji še tako izbirčnega pasjega kosmatinca, za hude alergike pa ponujajo ustrezno surovo dieto.

Več o izdelkih TUKAJ.

  Foto: Natures Menu Natures Menu

Od samih začetkov

Alenka Godec se spominja, da se je začelo o uvedbi surove hrane več govoriti v zadnjih letih življenja njene prejšnje psičke Elli.

“Brez dvoma sem že v zadnjem letu ali dveh pri Elli začela razmišljati, da bi temeljito spremenila način hranjenja. Ella je imela v svojih zadnjih štirih letih, po operaciji kolena, namreč težave z ledvicami,” opisuje.

Foto: Anže Petkovšek Alenka Godec Tako je bila psička na dietni hrani, za popolno spremembo hrane pa je bila v svojih zadnjih letih zaradi bolezni preobčutljiva. “Pri zdajšnji psički pa je bila odločitev pri izbiri hrane kot na dlani. Ker hrano tudi obožuje, je to brez dvoma zadetek v polno,” pojasnjuje.

Chilly je imela že od vsega začetka kvalitetno mokro hrano od Natures Menu. Zelo kmalu pa je preizkusila še surovo hrano Natures Menu: “Morda je prvih nekaj obrokov surove hrane pojedla bolj zadržano, a se je kaj kmalu izkazalo, da bo surova hrana definitivno na njenem jedilniku.”

Z velikim mesnim deležem

Chilly dobi dva obroka na dan, ki ju po besedah Alenke Godec zmaže kot za šalo. Za kosilo dobi surovo hrano, za večerjo pa mesno vrečko. “Mesne vrečke Natures Menu so pač praktične za na pot, zato so še vedno na njenem jedilniku. Pa tudi zelo kvalitetne so, z velikim mesnim deležem. Pomembna se mi zdi tudi pestra izbira okusov,” pravi.

Včasih pomisli celo, da se Chilly prehranjuje bolj raznoliko in bolj zdravo kot ona sama.

“Prehrana Natures Menu mi daje dober občutek, da sem za kužka izbrala najboljše,” še pravi in dodaja: "Midve s Chilly najdeva vse za njen zdrav jedilnik v spletni trgovini VetShop.si."  

Foto: VetShop VetShop logo

 

 

 

 

Vse dobrote Natures Menu lahko kupite tudi v vseh trgovinah Mr. Pet, veterinarskih klinikah & ambulantah ter drugih specializiranih trgovinah za živali po Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.