Te tri stvari bi morali upoštevati pri nakupu postelje

Foto: Slovenska postelja
Foto: Slovenska postelja
Kvalitetno ležišče odlikujejo tri glavne lastnosti, ki so tudi pogoj za dobro, kvaliteno spanje.
Oglej si celoten članek

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Slovenska postelja je podjetje z dolgo tradicijo saj poslujemo že od leta 1992, ko smo prevzeli del proizvodnje bivšega podjetja Sukno Zapuže, kjer tradicija predelave volne sega v leto 1825. Ukvarjamo se z ročno proizvodnjo različnih tipov ležišč, posteljnine in vzglavnikov. Izdelki so rezultat lastnega razvoja in tehnologij.


Kakšno je kvalitetno ležišče?

Kvalitetno ležišče odlikujejo tri lastnosti, ki so tudi pogoj za dobro, kvaliteno spanje.

Prva in verjetno najbolj pomembna je dobra podpora. Trdota ležišča se v osnovi izbere glede na konstrukcijo telesa uporabnika (višina, teža, leta). Točkovno podporo lahko dosežemo z žepkastimi vzmetmi, consko podporo pri vzmeteh z naravnimi materiali, pri penastih in lateks jedrih pa z različno gostoto. Bistvo conskih ležišč je ojačan ledveni del, kjer je teža uporabnika največja, mehkejša cona v ramenskem delu pa omogoča, da je hrbtenica vedno v fiziološkem položaju. Zaradi conske razporeditve trdot tudi ne spimo v luknji.

Druga pomembna lastnost je zračnost, saj lahko visoke temperature negativno vplivajo na kvaliteto spanja. Posledica visokih temperatur je pretirano potenje, zaradi katerega se ponoči zbujamo.

Zadnja pomembna lastnost je udobje, katerega dosežemo z različni materiali na vrhu ležišča. Odigrajo pomembno vlogo pri različnih spalnih položajih. Če spimo na boku, morajo biti le ti mehkejši, če spimo na hrbtu ali trebuhu so lahko trši. Občutek udobja oziroma trdote je zelo relativno, zato je ležišče pred nakupom vedno potrebno preizkusit.

Slovenska postelja prepriča s široko paleto izdelkov

Ležišče Anatomic TFK Konoplja ima na vrhu sestave konopljo, katera ima veliko pozitivnih lastnosti, ki pomagajo k boljšemu spanju. Material je zelo vzdržljiv, zato je življenjska doba dolga. Struktura konoplje je izredno zračna in samodejno uravnava temperaturo, kar je ključno za optimalno klimo na ležišču. Ekološka pridelava konoplje omogoči odsotnost umetnih snovi. Uporaba konoplje je primerna pri težavah z alergijami, ker je odporna proti pršicam, plesnim in bakterijam.

Foto: Slovenska postelja Slovenska postelja

Model Anatomic TFK Volna vsebuje plast jezersko-solčavske pasme volne, ki jo predelujemo sami. Volna je odličen material za spanje saj omogoča zajetno navzemanje in kasneje tudi odvajanje vlage, kar preprečuje, da bi se le-ta zadrževala med telesom in ležiščem. Kot dober naravni regulator temperature nam pozimi daje prijeten občutek topline, poleti pa vročine ne občutimo. Tehnologija, ki jo uporabljamo pri predelavi volne, ohrani lanolin ter jo zaščiti pred molji in plesnijo.

Predstavljena sta le dva modela iz naše široke palete izdelkov, ki vam jih ponujamo v naših prodajnih salonih po Sloveniji. Z našim strokovnim svetovanjem vam pomagamo izbrati najbolj optimalno ležišče za vas. Kot pravi naš slogan "Zdravo spati, zdravo živeti …", je izbira kvalitetnih naravnih materialov ključ do dobrega spanja in posledično zdravega življenja.

Foto: Slovenska postelja Slovenska postelja

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.