Temu se reče sreča v nesreči

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Družina je imela na sanjskem dopustu v Grčiji veliko smolo. A tudi veliko srečo, da so pred odhodom sklenili CORIS zavarovanje za tujino. Zdravnik je v roku ene ure prišel k njim v hotel!
Oglej si celoten članek

Na družinske počitnice v Grčijo so šli z letalom. Na letalu je štiriletni sinček ves čas neutolažljivo jokal, šestletnica pa je bila nerazpoložena in utrujena. Ko so prispeli, sta se otroka malce sprostila in umirila zaradi trenutnega navdušenja nad novim okoljem, a se je stanje kmalu po prihodu v hotel znova poslabšalo.

Deklica je začela bruhati in starša sta pomislila, da je to posledica divje vožnje grškega voznika minibusa (shuttle), dečel pa je ponovno začel jokati in tarnati, da ga boli uho. Pomislili so, da je to posledica leta, zato so se odločili, da bodo po mamini »potovalni lekarni« posegli po kosilu, če se situacija ne bo umirila.

Družinica je pri rezervaciji dopusta v Grčiji vplačala tudi turistično zavarovanje CORIS, ki je znan po hitrem in vedno dostopnem klicnem asistenčnem centru, kjer je prenos informacij hiter, kakovosten, njihove stranke pa nikoli ne čakajo.

Ker se do kosila stanje ni izboljšalo, saj je hčerka večkrat bruhala, malček pa je še naprej tarnal nad ušesom, sta starša poklicala CORIS. Dogovorili so se, da pride zdravnik v hotel, kjer so bili nastanjeni. Zdravnik je bil pri njih v roku ene ure, opravil pregled in ugotovil, da ima sinček blago vnetje ušes, hčerka pa trebušno virozo. Otrokoma je predpisal zdravila.

Zaradi dekličine visoko kužne črevesne viroze pa tudi zaradi vetra in sinovih težav z ušesi jim je svetoval vsaj dvodnevno samoizolacijo. Naslednji dan je za črevesno virozo zbolel še oče. Otroka sta bila tretji dan bolje. Končno potrditev, da vnetje izginja, je dobila mama po kontrolnem pregledu, ki ga je zdravnik ponovno opravil kar v hotelu. Vse je organiziral asistenčni center CORIS, ki je mamo obveščal le o urah prihoda zdravnika. Tudi oče si je opomogel in peti dan so lahko končno začeli uživati svoj dopust. Strošek vseh pregledov in zdravil, vključno s prevozom v resort, je znašal 385 evrov. CORIS je torej družini poleg nenehne in hitre asistence pokril tudi ta dodaten strošek.

Vsa zavarovanja za tujino CORIS vključujejo tudi covid kritje, ki zajema stroške zdravstvene oskrbe, stroške testa, ki ga naroči zdravnik, stroške karantene ali samoizolacije, stroške kasnejše vrnitve v domovino. Več informacij o covid kritju boste našli TUKAJ.

Foto: Profimedia Voidokilia, Peloponnese, Grčija

Pri sklenitvi zavarovanja CORIS boste ob doplačilu pičlega enega evra v primeru zloma kosti prejeli še 500 evrov odškodnine. Za vse poti do 30 dni lahko doplačate en evro na osebo, v primeru zloma kosti vam CORIS poleg običajnih stroškov zdravljenja v tujini izplača še odškodnino v višini 500 evrov. V primeru zloma nosne kosti ali kosti na prstih pa 200 evrov. Za tiste, ki sklenejo celoletno zavarovanje, pa znaša doplačilo dva evra.

To še ni vse, pri CORIS-u so uvedli še eno koristno novost, s katero lahko okrepite vašo finančno varnost. Po novem lahko kritje v primeru zloma kosti razširite tudi na Slovenijo.

To pomeni, da vam CORIS izplača odškodnino v višini 500 evrov za zlom kosti tako v tujini kot tudi v Sloveniji. V tem primeru namesto dveh doplačate 10 evrov. Več informacij najdete TUKAJ.

Sin in oče obožujeta kolesarjenje

Da je tudi novo kritje v primeru zloma kosti zelo koristna novost, je kmalu spoznala zgoraj omenjena družina. Na kosilu sredi dopusta v Grčiji so spoznali družino iz Slovenije in jim omenili, kaj se jim je zgodilo. Hitro so ugotovili, da imajo sklenjeno enako zavarovanje – zavarovanje za tujino z asistenco CORIS. Druga družina je imela sicer drugačen primer. Sklenjeno imajo celoletno zavarovanje, zraven pa so vzeli še doplačilo za odškodnino v primeru zloma kosti v Sloveniji ali tujini. Glede na minimalno doplačilo in visoko odškodnino v primeru zloma kosti se jim je zdela ponudba izjemno ugodna.

Sin in oče naravnost obožujeta kolesarjenje in sta si marca na Madeiri privoščila posebno celodnevno turo. Na zadnjem spustu je oče nerodno padel in se ujel na desno roko. Sledil je prevoz v najbližjo bolnišnico, kjer so ga oskrbeli in potrdili zlom kosti na roki. Po vseh opravljenih fizioterapijah, vrnitvi v Slovenijo in daljšem okrevanju je po pol leta končno vložil zahtevek za izplačilo odškodnine in prejel 500 evrov. Poleg kritja stroškov oskrbe na Madeiri, ki je znašal 535 eur, je prejel še odškodnino v višini 500 evrov.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.