Testenine s kremno bučno omako

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hitro, preprosto, jesensko.
Oglej si celoten članek
Čas priprave: 5 min
Čas kuhanja: 20 min
Skupni čas: 25 min
Količina: 4 osebe

Sestavine

  • 350 g testenin
  • 2 žlic. olivnega olja
  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 240 ml bučnega pireja
  • 60 g naribanega parmezana
  • 60 ml smetane za kuhanje
  • 1 ščepec muškatnega oreščka
  • sol in poper po potrebi
  • 1 pest žajbljevih listov (po želji)
  • 1 žlic. pinjol (po želji)

Navodila

  1. Testenine skuhamo po navodilih na pakiranju. Ko so ravno prav kuhane ji odcedimo in prihranimo 120 ml tekočine.
  2. V posodi segrejemo olje in na njem prepražimo nasekljan česen in šalotko. Ko sta prepražena dodamo bučni pire ter sol in poper.
  3. Malo pokuhamo, nato pa dodamo še smetano, parmezan, preostalo vodo od kuhanja testenin in muškatni orešček. Vse skupaj kuhamo približno 5 minut, dokler se ne zgosti. Po potrebi še dosolimo ali popopramo, nato pa dodamo testenine.
  4. Po želji postrežemo potreseno s prepraženimi pinjolami in žajbljem.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.