Ti pripomočki so v kuhinji nepogrešljivi

Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL
Prihaja hladnejši letni čas in praznično obdobje, ko doma pogosto gostimo naše najbližje in prijatelje. Naj bo vaša kuhinja pripravljena na ta najlepši čas leta.
Oglej si celoten članek

Kuhanje je za nekatere velik užitek, za druge pa prava muka. Vsem pa pri ustvarjanju domače kulinarike pomagajo primerni kuhinjski pripomočki, ki olajšajo delo. Skoraj vsak se je že kdaj jezil zaradi topih nožev, nepraktične zajemalke ali kuhalnice, mešalnika, ki dela vse po svoje, ali deske za rezanje, ki je čez leta že navzela marsikateri vonj. Naj bo letos drugače.

Pripravljajte praznične dobrote – s primernimi pripomočki

Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL Namen malih gospodinjskih aparatov je, da nam pomagajo pri pripravi, mešanju in sekljanju sestavin za različne jedi. Pomembno je, da pri tem delujejo brezhibno in nam ne ustvarijo dodatnega dela. Kdo si še predstavlja življenje brez mešalnika, digitalne kuhinjske tehtnice in grelnika vode? Tudi drugi mali gospodinjski aparati pa nam lahko pripravo in predelavo sestavin izredno olajšajo – npr. palični mešalnik, sekljalnik, rezalnik za zelenjavo in univerzalni kuhinjski aparat, ki združuje funkcionalnosti več različnih gospodinjskih aparatov.

Izbira materiala kuhinjskih pripomočkov kot so zajemalke, penovke, kuhalnice in deske za rezanje so odvisne predvsem od osebnih preferenc. Predvsem pri deskah za rezanje pri raziskavah niso uspeli dokazati, da bi bile lesene ali deske iz plastičnih materialov bolj higienične. Poudarjajo pa, da je pomembno, da imamo za različne skupine živil različne deske. Tako se naj bi na primer surovega mesa in zelenjave ne rezalo na isti deski.

Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL

Doma imejte najmanj tri deske za rezanje: eno za rezanje surovega mesa, perutnine in ribe, eno za zelenjavo, sadje in kruh ter eno za rezanje močno dišečih hranil (npr. česen in čebula).

Nikoli več topih nožev

Topi kuhinjski noži nam lahko povzročijo kar nekaj preglavic. V najhujšem primeru pa so lahko nevarni, saj nam lahko pri rezanju hitro zdrsnejo in se poškodujemo. Mnenj kateri kuhinjski noži so najboljši je veliko, prav tako je veliko teorij o tem, kateri noži so najdlje časa ostri. Če se odločite za klasične nože iz jekla je nujna oprema v vaši kuhinji tudi kvaliteten brusilec za nože. Vsem nožem pa je skupno, da jih naj nikoli ne peremo v pomivalnem stroju, saj to negativno vpliva za ostrino rezila.

Foto: Lesnina XXXL Lesnina XXXL

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.