To morate videti: Resničnostni šov, ki spusti v družinsko intimo

Foto: M SOSESKA
Foto: M SOSESKA
Nosečnost in prvi meseci z novim družinskim članom so nekaj, kar mnogi pari raje zadržijo zase in delijo le z najožjimi družinskimi člani in najbližjimi prijatelji. A dva simpatična para, Tjaša in Jan ter Ajda in Marko, sta se odločila, da gledalce prek resničnostih oddaj spustita v svojo družinsko intimo in brez olepševanja pokažeta spopadanje s porodom in kaj lepega in manj lepega je prineslo starševstvo.
Oglej si celoten članek
Mercatorjeva spletna platforma M SOSESKA predstavlja resničnostni šov, v katerem spremljamo dva para in njuno pripravo na prihod novega družinskega člana. Tjašo in Jana čaka ekspresna poroka, Ajda in Marko se veselita svoje male Astrid. Kako se bodo podali na pot starševstva in poskrbeli za harmonično življenje v troje? Iskreno, pretresljivo, zabavno o vsem, kar prinese rojstvo otroka. Prvo epizodo Prvič mama si lahko že zdaj ogledate TUKAJ!

Oba para sta se za sodelovanje v malce drugačnem resničnostnem šovu Prvič mama, kjer gre za serijo vlogov, ki jih pari snemajo sami, kar daje občutku realnosti povsem novo dimenzijo, odločila, ker želita vsem ostalim novopečenim staršem brez olepševanja pokazati, da niso edini, ki se soočajo s takšnimi in drugačnimi izzivi. Da nov družinski član prinese ogromno lepega, a da pridejo tudi težki trenutki. Da ne tečejo vedno samo solze sreče, ampak tudi solze žalosti, strahu, dvomov, razočaranja.  

"V oddaji sva, kar sva. Ne ustvarjava trenutkov umetno samo zato, da so. Prikazujeva naše realno življenje, in če je vse videti prelahko ali optimistično, je to tako zato, ker sva v resnici pozitivni in optimistični osebi," pravita Ajda in Marko, ki sta se pred nekaj meseci razveselila deklice Astrid.

"Z najine strani bo to bolj reality kot show. Za sodelovanje pri oddaji se namreč nisva odločila za to, da bi delala kakšen show, temveč zato, da pristno deliva najino doživljanje," pa dodajata starša malega Svita, Tjaša in Jan, druga protagonista v resničnostni oddaji Prvič mama.

Foto: M SOSESKA Prvič mama

"Vse je normalno in vse mine"

Vse knjige na svetu te ne morejo pripraviti na to, kako biti starš in kako se spopasti z izzivi, ki jih starševstvo prinese. Med drugim je na preizkušnjo postavljeno marsikaj – v določenih trenutkih zagotovo tudi partnerski odnos, saj ženska in moški nenadoma nista več v središču drug drugega, temveč se vse vrti okrog novega družinskega člana. A oba para v prvih mesecih s svojim prvorojencem ugotavljata, da je trik v tem, da ostaneš miren in zaupaš sam sebi.

"Delajte po svojem občutku. Poskušajte se ne obremenjevati s pričakovanji družbe in svojih najbližjih. Če imate možnost, vprašajte. Sprejmite pomoč. Zlikano perilo ali skuhano kosilo je vredno veliko več kot prej. In tudi, ko je najtežje, je to le faza, ki bo minila. Uživajte vsak trenutek s svojim zakladom, ob tem pa ne pozabite nase in na svojega partnerja," na srce polagata Ajda in Marko.

Podobno filozofijo sta na poti starševstva ubrala tudi Tjaša in Jan. Bistveno se jima zdi živeti v trenutku in ne delati scenarijev za vnaprej: "Marsikatero potencialno stresno situacijo sva bolje obvladala, ker se nisva prepustila zaskrbljenim mislim, ki skačejo v prihodnost in situacijo dojemajo nerealno. Tu sta nama v zelo veliko pomoč meditacija in čuječnost in ju priporočava vsem staršem. Drugo zelo pomembno sporočilo je: v redu je občutiti vse, kar občutiš. Ni boljših ali slabših občutkov, četudi nam glava govori drugače. Vse je normalno in vse mine."

Foto: M SOSESKA Prvič mama

Že v prvi epizodi se vam bosta para usedla v srce

Že v prvi epizodi bomo videli mnoge izzive, s katerimi se srečujeta para. Medtem ko nas Ajda in Marko spustita v porodno sobo in nam pokažeta nekaj najintimnejših trenutkov svojega življenja, se Tjaša in Jan še vedno ukvarjata z nosečniškimi težavami. Njun sinko se namreč v trebuhu nikakor noče obrniti v pravi položaj za porod, zato se Tjaša odloči preizkusiti posebne prijeme, da bi pospešila otrokov obrat. Ajda in Marko po rojstvu male Astrid ugotavljata, da se bo v naslednjih mesecih očitno vse vrtelo okrog Ajdinih dojk, saj je deklica ves čas prisesana na mamico. Tjaša in Jan pa sta se tik pred porodom znašla pred še enim prelomnim dogodkom – hitro poroko.

Vse to in še več v prvi v prvi epizodi nove oddaje Prvič mama, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.