Trik, da bo otrok rad hodil v šolo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poletne počitnice se bližajo svojemu koncu. V manj kot enem tednu bodo otroci spet sedli v šolske klopi. Za pouk in ustvarjanje bodo potrebovali različne potrebščine, ki jih kupite skupaj z njimi – če si jih bodo lahko izbrali sami, jih bodo z veliko večjim veseljem tudi uporabljali.
Oglej si celoten članek

Kdo se ne spomni skupnega zavijanja šolskih knjig v papir, kasneje v plastiko in priprav na prvi šolski dan? Navdušenja nad novimi šolskimi potrebščinami in ponovnem srečanju s prijatelji iz šole, ki jih med poletjem nismo videli. Te občutke bo v začetku naslednjega tedna doživljalo na tisoče otrok in najstnikov po vsej Sloveniji. Svojim šolarjem in dijakom z dobro pripravo na novo šolsko leto pomagajte, da bodo prvi dnevi pouka polni navdušenja.

Promo Če izberemo primerno šolsko torbo, teža praviloma ni težava

Podarite svojemu šolarju skupni čas

Za vsakega otroka je najbolj dragoceno darilo čas, ki ga preživi skupaj z mamo in očetom. Zato naj bo tudi priprava na novo šolsko leto skupna. S svojim šolarjem se odpravite po nakupih šolskih potrebščin in skupaj izberite najbolj primerne barvice, svinčnike, zvezke in druge potrebščine. Otroka boste tako naučili odgovornega nakupovanja, poleg tega pa bo šolske potrebščine, ki jih bo izbral skupaj z vami, uporabljal z veliko večjim veseljem.

SPAR Slovenija se zaveda pomembnosti možnosti uspešnega usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja. Zato svojim zaposlenim staršem prvošolčkov omogoča dodaten dan dopusta na prvi šolski dan ter staršem malčkov osem ur odsotnosti od dela za uvajanje v vrtec. SPAR Slovenija je tudi imetnik certifikata Družini prijazno podjetje.

Tako se boste lažje prebili skozi dolg seznam potrebščin

Glede na učne predmete, ki jih bo vaš otrok obiskal v novem šolskem letu, doma skupno pripravite nakupovalni seznam. Nujno pri tem upoštevajte tudi smernice, ki so jih vaši otroci prejeli v šoli. Že vnaprej se z vašim otrokom zmenite, kaj boste kupili. Omogočite mu, da bo z vami sprejemal odločitve in tako čutil odgovornost ter imel občutek, da so tudi njegove želje slišane.

Foto: Profimedia Mama otrok

Kako izbrati primerne barvice, svinčnike, škarje …

Na področju šolskih potrebščin je ponudba bogata in skorajda nepregledna. Zato se osredotočite na lastnosti, ki so za vašega otroka pomembne. Ko izbirate barvice tako pazite na ergonomsko (trikotno) obliko, ki omogoča pravilno držo pisala in nedrseč oprijem. To je pomembno tudi pri ostalih pisalih. Svojim prvošolčkom lahko kupite tudi nekoliko debelejše barvice, ki jih večina proizvajalcev imenuje "jumbo". Te bo vaš otrok še lažje držal in z njimi ustvarjal prave umetnine. Praktične so tudi barvice s predvidenim prostorom za ime vašega šolarja, saj se barvice hitro porazgubijo in zamenjajo.

Bogata ponudba šolskih potrebščin je na voljo v vseh poslovalnicah Interspar, kjer boste našli prav gotovo vse, kar bo vaš osnovnošolec ali srednješolec potreboval za šolski vsakdan.

Flomastre izbiramo po namembnosti, debelini konice in seveda želeni barvi. Za mlajše šolarje so priporočljivi flomastri s pralnimi barvami, da ne bo slabe volje, če bodo flomastri pri zavzetem ustvarjanju kdaj ušli izpod nadzora.

Pazite tudi, da imajo flomastri (in tudi druga pisala) pokrovčke z luknjicami, ki preprečijo zadušitev.

Poleg zvezkov, pisal in knjig, bo vaš šolar po vsej verjetnosti potreboval še nekaj dodatnih potrebščin za ustvarjanje – šilček, lepilo, lepilni trak in škarje. Pri slednjih pazite, da jih boste izbrali glede na to, ali je vaš otrok desničar ali levičar. Tako bo uporaba lažja in tudi varnejša. Za dodatno varnost poskrbijo tudi gumirani ročaji, ki preprečijo drsenje.

Foto: Spar Slovenija SPAR Slovenija

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.