V Sloveniji na volji trije modeli usmerjevalnikov Huawei

Foto: Huawei
Foto: Huawei
Globalni tehnološki velikan Huawei je na slovenskem trgu predstavil najnovejšo družino brezžičnih usmerjevalnikov WiFi AX3 s podporo standarda Wi-Fi 6. Pri njihovem snovanju so izkoristili obsežno znanje s področja tehnologije omrežij 5G, da bi omogočili nemotene povezave na ravni Wi-Fi 6 Plus med usmerjevalnikom in nanj priključenimi napravami Huawei.
Oglej si celoten članek

Za model s štirijedrnim procesorjem AX3 Quad-Core boste odšteli 109,99 €, medtem ko vas bo dvojedrni AX3 Dual-Core stal 79,99 €. Hkrati je predstavljen še usmerjevalnik WS5200, za katerega boste odšteli vsega 49,99 €.

Kot osrednja naprava brezžičnega omrežja novi usmerjevalniki WiFi AX3 upoštevajo revolucionarno strategijo »1 + 8 + N« in vsebujejo varnostne standarde HomeSec, s čimer v vsakem trenutku nudijo intuitivno, hitro, stabilno in varno brezžično povezavo.

Foto: Huawei Huawei

Huawei Wi-Fi 6 Plus: Premagovanje ovir z dinamičnim ožjim frekvenčnim pasom

Brezžični usmerjevalniki WiFi AX3 so opremljeni z ekskluzivnimi procesorji Gigahome in sistemskim naborom Gigahome Wi-Fi 6. Huawei je standard Wi-Fi 6 nadgradil s tehnologijo sodelovanja med svojimi napravami, s čimer je v takšnih primerih dosegel dvakrat višjo hitrost prenosa podatkov in izboljšano zmogljivostjo širjenja signalov skozi zid in druge ovire v prostoru.

Model s štiri jedrnim procesorjem vključuje tehnologijo Huawei Share za preprostejše in predvsem hitrejše povezovanje naprav. Dovolj je, da se uporabnik s telefonom dotakne mesta na usmerjevalniku, kjer se skriva antena vmesnika NFC in napravi se bosta povezali brez potrebe po vpisovanju omrežnega gesla. To je še posebej uporabno v primeru, da je usmerjevalnik uporabljen v gostinstvu ali pri ponudniku namestitvenih zmogljivosti.

Poleg ekskluzivne ozkopasovne tehnologije, močnejši model nudi štiri med seboj neodvisne in ojačane signale in manj zmogljive dva, je omogočeno oblikovanje porazdeljenega (mesh) omrežja. V takšnih primerih so usmerjevalniki povezani brezžično ali ožičeno, s čimer je dano več manevrskega prostora za vrhunsko delovanje brezžičnega omrežja.

Usmerjevalnik Huawei WiFi AX3 s štiri jedrnim procesorjem vključuje tudi varnostni mehanizem Huawei HomeSec. V procesor je namreč vgrajeno neodvisno varnostno območje (TEE-trusted execution environment) in varnostna rešitev TrustZone. Oboje je potrjena s certifikatom Evaluation Assurance Level-5 (EAL5) od Common Criteria, globalno znane organizacije za certificiranje naprav.

Huawei je v razvoj namenskih čipov za usmerjevalnike vložil več deset milijonov dolarjev ter s kombinacijo programske in strojne opreme odpravil več kot 80 % težav povezanih z zamrzovanjem, zakasnitvijo in prekinitvami povezave. Poleg v družini naprav AX3 namerava Huawei sistemski nabor Gigahome uporabiti tudi v prihodnih izdelkih.

Huawei je pred kratkim v Sloveniji predstavil tudi druge nove naprave. Na slovenski trg so prišle brezžične slušalke FreeBuds 4i z vrhunskim zvokom in odlično avtonomijo baterije po dostopni ceni ter Huawei FullView FullHD 23,8-palčni zaslon.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Foto: Huawei Huawei

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.