V voznem parku Nove KBM prva električna vozila

Ob svetovnem dnevu okolja, ki smo ga obeležili preteklo nedeljo, smo v voznem parku Nove KBM v uporabo sprejeli šest električnih vozil, ki potrjujejo našo zavezanost k zmanjševanju izpustov toplogrednih plinov. Električna vozila in polnilne postaje so na voljo na treh lokacijah banke po Sloveniji, in sicer v obeh poslovnih stavbah v Mariboru in v poslovni stavbi v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

»Ker se zavedamo, da se bodo številni zaposleni, ko bodo odhajali na službene poti, z uporabo električnih vozil srečali prvič, smo zanje pripravili izobraževalne minute, v katerih smo poudarili karakteristike avtomobilov, naučili smo jih pravilno polniti vozila, navdušeni pa so bili tudi nad testnimi vožnjami. S predajo teh vozil v uporabo smo naredili nov korak v e-mobilnostI, ki mu bodo v letošnjem letu sledili nadaljnji. S strategijo ESG, ki smo jo v Novi KBM sprejeli lani, si prizadevamo, da se na globalne okoljske izzive odzovemo učinkovito,« je ob predstavitvi vozil povedal predsednik uprave John Denhof.  

Ne samo spodbujanje trajnostne mobilnosti, v Novi KBM smo z ESG strategijo zavezani povečevati tudi lastno energetsko učinkovitost - v poslovni stavbi RCA Tezno v Mariboru smo letos uvedli sistem učinkovite rabe energije za potrebe ogrevanja in hlajenja, zamenjali žaluzije ter večji del obstoječe razsvetljave zamenjali z energetsko varčnejšimi LED-lučmi.

Verjamemo, da bomo z uporabo službenih električnih vozil dodatno zmanjšali lastni ogljični odtis, za katerega smo si v letu 2022 zadali ambiciozen cilj - v primerjavi z letom 2021 ga želimo zmanjšati za dodatnih 7 %, kar nam bo uspelo tudi z uresničitvijo zaveze, da bomo z e-vozili v letošnjem letu zamenjali vsaj 20 % našega voznega parka.

Nova KBM.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.