Varno v novo šolsko leto

Foto: Vučko
Foto: Vučko
Obuvanje in oblačenje štejemo med osnovne dnevne aktivnosti in predstavlja temelj za samostojno življenje. Pri obuvanju otrok razvija in krepi tudi svoje motorične in procesne spretnosti, kot so mišična moč, gibljivost, koordinacija, spomin, motorično planiranje, zavedanje telesne sheme in zavedanje telesa v prostoru. Otroški copati Vučko, so zasnovani tako, da jih otrok po drugem letu starosti enostavno obuje sam!
Oglej si celoten članek

Pri izbiri šolskih in vrtčevskih copat je pomembno, da imajo primeren podplat; t.j. izdelan iz materialov, ki nogicam omogočajo zračenje; da noga diha.  Na zunanji, spodnji strani pa morajo imeti dovolj protizdrsne podlage/materiala oziroma gume, ki poskrbi, da je vsak korak na spolzkih in gladkih tleh varen. Še posebej je prava izbira podplata pomembna, ko govorimo o šolskih copatih, saj zaradi razigranega otroškega tekanja pogosto prihaja do zdrsov in padcev, če so podplati šolskih copatov drseči. Da preprečimo nevarnosti in otrokom zagotovimo brezskrbno preživljanje šolskih dni, smo pri vučkotu razvili več različic protizdrsnih podplatov in tako poskrbeli, da se prav za vsakega najdejo tisti pravi.

Copati so namenjeni uporabi v zaprtih in suhih prostorih, odlično pa se obnesejo v vrtcu ali šoli. Vučko copati Mini so izdelani iz kvalitetnega mehkega usnja in obrobne elastike, podplat copatkov je narejen iz usnja v notranjosti ter mehke nedrseče gume na zunanjem delu, ki omogoča varno tekanje in igranje vaših otrok.

Ne nakupujem prvič. Zato sem še toliko bolj zadovoljna, ker imate najboljše izdelke ne samo za otroke ampak tudi za malo večje otroke (atije in mamice).  Tjaša, Žirovnica

Foto: Vučko Vučko

V zadnjem letu smo se še posebno začeli zavedati pomena čistoče in rednega pranja obutve. Usnjeni copati niso posebej zahtevni kar se tiče čiščenja. Niso primerni za pranje v pralnem stroju, bo pa za njihovo osvežitev povsem dovolj, da v roke vzamete vlažno krpo in jih preprosto obrišete. Po želji lahko uporabite tudi nežno čistilo, ki vam bo v pomoč pri odstranitvi trdovratnejših madežev. Copati iz mikrofibre ali blaga pa so pralni na 30 stopinjah v pralnem stroju. Pri vzdrževanju ne smemo pozabiti tudi na podplate, saj vemo, da se umazanija iz tal prenaša na podplate copatov. V kolikor imamo na podplatih umazanijo s tem povečamo možnost padca oziroma nesreče, do katere lahko pride zaradi spodrsljaja ali zapleta.

Podplati iz ulite gume so debelejši, bolj trpežni in imajo posledično tudi daljšo življensko dobo. Copati s takšnimi podplati imajo tudi lepšo končno obliko. Podplati iz mehke gume, kot jih najdete na številnih tekstilnih in usnjenih Vučko copatih, so tanjši in bolj prožni. Najbolj priljubljena izbira copatov za vrtec so otroški usnjeni copati Urban, katerih podplat je narejen iz mehkega usnja, na katerega je na notranj,i strani prišita mehka tekstilna obloga, na zunanji strani pa je na predelu pete in prstov prišita mehka nedrseča guma.

Absolutno najboljši copati. Otroka sta uživala v prvih korakih ... Sedaj pa že hči v šoli. Andreja, Kamnica

Nosešnje copat pa ni priporočljivo le v šolah in vrtcih, temveč tudi doma. Svojim stopalom s pravim izborom sobnih copat omogočimo zaslužen počitek, svoj dom pa zavarujemo pred številnimi virusi in bakterijami.. Včasih so ljudje v pretežni meri stopali po mehkih, nogam prijaznih površinah, kot sta zemlja in pesek. Takšne površine se naravno oblikujejo in prilagodiju človeškemu odtisu . Danes pretežno stopamo na trde, neusmiljene, umetne površine, kot so ploščice, tla iz trdega lesa, beton, kamen in marmor. Čeprav s temi površinami ni nič narobe, imajo z našimi nogami drugačen odnos, kar je pametno upoštevati tudi pri izbiri prave obutve. Za razliko od mehke površine, ki se bo ob udarcu naravno oblikovala po vašemu stopalu, se trda površina ne prilagaja, kar lahko sčasoma povzroči bolečine v nogah in težave s stopali. Da se izognemo bolečinam hkrati pa svoj dom zavarujemo pred umazanijo in številnimi vsiljivimi bakterijami, ki jih lahko nevede prinesemo, če tudi po stanovanju hodimo v čevljih priporočamo izbiro klasičnih tekstilnih sobnih copatov.

Foto: Vučko Vučko

Že vsem poznani rek: "Ni vse zlato kar se sveti." bi bil primeren za obrazložitev dejstva, da modna obutev ni vedno prava izbira za najboljši razvoj otrokovih stopal. Ponosni smo, da pri Vučkotu lahko svojim strankam zagotovimo oboje! Združili smo modne motive, aplikacije, barve, kakovostne materiale in primerno obliko copat, ki bodo razvijajočemu se otroškemu stopalu omogočile, da se pravilno razvije in varno zakoraka v novo šolsko leto.

Da bo prvi šolski dan še toliko bolj poseben smo pri Vučkotu izdelali tudi različne šolske komplete, ki jim je možno dodati tudi osebno noto z vezenim imenom otroka. Šolski kompleti vsebujejo kvalitetne šolske copate Vučko, trak in simpatičen nahrbtnik z ujemajočim se motivom.

Zelo prijazni in hitro se odzovejo na vsako narocilo. Zelo zadovoljna. Romana, Kranj

Foto: Vučko Vučko

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.