Vas partnerjevo premikanje ponoči zbuja?

Foto: Dormeo Dormeo Foto: Dormeo Dormeo Foto: Dormeo Dormeo Foto: Dormeo Dormeo Foto: Dormeo Dormeo Foto: Dormeo Dormeo Foto: Dormeo Dormeo
Smrčanje, premetavanje, različna bioritma – spanje s partnerjem je lahko naporno. Znanstveniki pa vseeno ugotavljajo, da pari, ki spijo v skupni postelji, živijo dlje in so bolj zdravi, kot tisti, ki spijo sami ali v ločenih spalnicah.
Oglej si celoten članek

Zakaj torej spimo boljše v dvoje? Wendy Troxel, klinična psihologinja in profesorica na Univerzi Pittsburgh, je s svojimi raziskavami ugotovila, da spanje ob partnerju spodbuja občutke varnosti, kar zmanjšuje raven stresnega hormona kortizola in citokina, ki lahko povzroči vnetja. Zviša pa se raven t.i. hormona ljubezni oksitocina, ki ga povezujejo z blaženjem tesnobe.

Foto: Dormeo Dormeo

Skupne postelje pa so seveda tudi zelo pomembne za zdravo intimno življenje partnerjev. Prijetno stiskanje in globoki pogovori pred spanjem partnerja povezujejo in utrjujejo razmerje. Ameriški institut Gottman, ki je specializiran na raziskovanje medčloveških razmerij, ugotavlja, da veliko zakonov razpade zaradi pomanjkanja intimnosti in čustvene povezave. Če se partnerja odločita za ločene spalnice ali celo sobe to lahko ustvari občutke samote ter čustvene in fizične odtujenosti.

Znanstveniki ugotavljajo, da imajo pari, ki spijo na skupnem ležišču bolj trdno razmerje in boljšo čustveno povezavo. Zato tudi spijo bolje, saj je več fizičnega stika, ki partnerja povezuje.

Naj vas premikanje in premetavanje partnerja ne zbuja več

Ko se ponoči zbudimo zaradi partnerjevega gibanja, nas lahko hitro prešine misel o ločenih posteljah, saj se nam to zdi najlažja rešitev za bolj umirjen spanec. A taka drastična rešitev ne bo potrebna, če bomo našo posteljo nadgradili z novim kakovostnim ležiščem, ki zagotavlja ublažitev prenosa gibanja. S popolno odsotnostjo prenosa gibanja se ponaša ležišče iMemory S Plus blagovne znamke Dormeo, ki je s svojimi lastnostmi prav gotovo idealno ležišče za vse pare.

Raziskava Univerze Utah je pokazala, da imajo pari več težav s spanjem, če npr. zaradi službenih potovanj ali ločenih dopustov partnerja spita sama. Težave spet izginejo, ko se partner vrne in ponovno spi v skupni postelji.

Foto: Dormeo Dormeo

Kompromisi ne bodo več potrebni

Foto: Dormeo Dormeo Pri nakupu skupnega ležišča kaj hitro naletimo na težave glede različnih želja pri trdoti ležišča. Ženske si praviloma želijo nekoliko mehkejših ležišč, moškim je velikokrat ljubše trše. Prilagajanje drugemu partnerju pogosto pomeni, da bo eden od partnerjev spal slabše. Kompromis med mehkim in trdim ležiščem lahko celo pomeni, da se bosta oba partnerja zaradi neprimernega ležišča zbujala neprespano in z bolečinami v hrbtenici. Prilagajanje in kompromisi pa ne bodo potrebni, če se odločite za ležišče iMemory S Plus, ki omogoča, da si vsak partner izbere trdoto ležišča po lastnih željah. Čeprav ležišče sestavljata dve jedri, pa je povezano v celoto, kot eno samo zakonsko ležišče brez razmaka. S spanjem na taki vzmetnici se nikoli ne boste več prebudili v tej nesrečni luknji, ki se velikokrat naredi med dvema vzmetnicama. Individualna podpora in udobje pa bosta poskrbela, da se bosta oba partnerja zbudila sproščena in naspana, kar bo prav gotovo tudi dobro vplivalo na razmerje.

Napredne tehnologije na področju ležišč zagotavljajo, da je lahko eno zakonsko ležišče prilagojeno obema partnerjema. Spanje v ločenih posteljah zaradi različnih spalnih navad je tako postalo nepotrebno.

Prilagajalo se bo le še ležišče

Inovativna in patentirana tehnologija vzmeti Octaspring® zagotavlja, da se bo ležišče iMemory S Plus popolnoma prilagodilo obema partnerjema, ne glede na to, kako različna sta si. Kombinacija materialov in vrhunska tehnologija tudi omogočata, da bo imelo ležišče vedno optimalno temperaturo - za oba partnerja. Tako ležišče reši tudi enega večnih neskladij med spoloma –  ženskam bo udobno toplo, moškim pa prijetno hladno. Vsaj v postelji tako ne bo več prepirov o temperaturi, predvsem med vročimi poletnimi nočmi pa bosta oba partnerja vesela, da sta se odločila za kakovostno ležišče, ki bo preprečilo neprijetno nočno potenje.

Ležišče iMemory S Plus sicer ne more pozdraviti smrčanja vašega partnerja, je pa idealno ležišče za vse tiste, ki se ponoči zbujajo zaradi premetavanja ali premikanja partnerja.

Foto: Dormeo Dormeo
Vir: Dormeo, The Better Sleep Council in Medical Daily
Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.