Velika noč pri družini Tonin

Foto: Arhiv NSi
Foto: Arhiv NSi
Ob veliki noči, največjem krščanskem prazniku, je zelo slovesno tudi pri družini Tonin v Zgornjem Tuhinju. Zakonca Marjeta in Matej Tonin sta starša 8-letne Julije, 6-letne Evelin in 3-letnega Ožbeja, zato praznovanje velike noči prilagodita predvsem njim.
Oglej si celoten članek

Otroci so navdušeni nad barvanjem pirhov, radi pomagajo v kuhinji mami Marjeti pri peki potice, skupaj pripravijo košaro za blagoslov in gredo k maši. Že teden prej, na cvetno nedeljo, so otroci butarice skupaj s starši in starimi starši nesli k blagoslovu.

"Veliko nama pomeni, da so otroci vzgojeni v skladu s tradicijo, da prek običajev spoznavajo pomen praznikov. Predvsem pa, da smo lahko v teh dneh veliko skupaj. Spoštovanje korenin in pomen družine so tudi glavna popotnica, ki jo želiva privzgojiti otrokom," poudarjata Marjeta in Matej Tonin.

Foto: Arhiv NSi NSi Tradicija in spoštovanje korenin so pomemben del vzgoje v družini Tonin.

Ob pestri službi Mateja Tonina, obrambnega ministra, podpredsednika vlade in predsednika Nove Slovenije, je teh trenutkov res najbrž (pre)malo, vendar jih Toninovi karseda izkoristijo, če se le da kje v naravi in po novem tudi na sprehodih s štirinožno prijateljico Ronjo.

Matej in Marjeta Tonin sta skupaj že od njenih najstniških let. Na prvi zmenek sta šla v Ljubljano. Oba se ga spominjata kot nekaj posebnega, tudi zato, ker je pobudo, da postaneta par, dala Marjeta. "Matej takrat ni bil tako zgovoren in pogumen, kot je danes, zato kar ni uspel najti pravih besed. Pa sem se jaz ojunačila," se zasmeji Marjeta.

Foto: Arhiv NSi NSi Ob vseh obveznostih so trenutki, preživeti z družino, še toliko bolj dragoceni.

Mnogo bolj pogumen je bil ob zaroki, ko se je spustil na koleno  in leta 2012 so jima v domačem Zgornjem Tuhinju zapeli poročni zvonovi. Kot pravi Matej, je Marjeta njegova prva in edina ljubezen. Ima pa Matej tudi dovoljenje za sklepanje zakonskih zvez. "Družine so v naši družbi premalo cenjene. So vir veselja in najboljša garancija za dobro prihodnost Slovenije, zato z veseljem poročam pare na začetku njihove poti," še dodaja Matej Tonin, ki je poročil že več kot 50 parov.

Foto: Arhiv NSi NSi

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.