VINO IN PICA? – Vrhunsko.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ob dobri hrani in v dobri družbi radi spijemo tudi kozarec dobrega vina in četudi pica in vino pri nas ne veljata za najbolj običajno kombinacijo, se sommelierji strinjajo, da se pica in vino lahko odlično ujemata, pomembno je le, da ob izbrani pici ponudimo pravo vino.
Oglej si celoten članek

Pica je zagotovo ena najbolj priljubljenih jedi. Težko najdeš človeka, ki je ne mara, saj že stoletja navdušuje vse generacije. Pico lahko pripravimo sami ali jo naročimo na dom ter pojemo doma v krogu domačih ali pa se ob njej družimo v piceriji. Je ena najbolj družabnih jedih, kar jih poznamo. V tem članku bomo podali šest odličnih predlogov slastnih kombinacij pice in vina, ki bodo navdušile tudi tiste, ki niso prepričani, da se k pici vedno poda tudi kozarček dobrega vina. Seveda se in to zelo dobro.

Foto: Klet Brda Domače pice

Pica Margerita in modri pinot

Pica Margerita je najbolj prvinska pica. Preprosti, a odločni okusi se lepo podajo z rdečimi vini zmernega telesa, kot je modri pinot. Ta kombinacija je odlična tudi, če namesto klasične mocarele uporabimo bivoljo v kombinaciji s svežim paradižnikom. Pri vseh picah, kjer je sir glavni igralec, je modri pinot Quercus odlična izbira.

 

Klasična pica s sirom, šunko, gobami in merlot

Klasična izbira, ki s svojim polnim okusom nikoli ne razočara. Zraven se lepo poda rdeče vino srednjega telesa in sadnih not, kot je na primer merlot Quercus.  

Foto: Klet Brda Classic merlot

 

Pica s salamo in rdeča zvrst ali cabernet sauvignon

Pice z mesninami, različnimi salamami, tudi pikantno salamo, zahtevajo zaradi maščobe, ki se v peči razstopi po površini pice, odločno spremljavo z nekaj več tanini, ki jo premorejo rdeče zvrsti, kot je Quercus rdeča selekcija. Odlično pa se ob mesnih picah obnese tudi eno najbolj priljubljenih vin iz Kleti Brda, cabernet sauvignon Quercus

 

Pica z rukolo ali svežo špinačo in sauvignon blanc

Za ljubitelje lažjih in bolj “zdravih” pic je odlična izbira pizza s svežo rukolo, ki kar kliče po svežem in sadno dišečem vinu, kot je sauvignon blanc Quercus

 

Morska pica in rebula

Rebula, kraljica briških gričev, se odlično znajde ob morski spremljavi. Izvrstno se poda k ribam, lepo dopolni tudi morske sadeže, zato k morski pici priporočamo rebulo Quercus.

Foto: Klet Brda Morska rebula

 

Capriciosa in sivi pinot

Sivi pinot je vino, ki se najbolje poda k italijanski klasiki, ki jo dobimo na meniju vseh picerij širom sveta. Slavna italijanska klasika je seveda pica capriciosa, ki jo krasijo sir mozzarella, paradižnik, kuhan pršut in artičoke, ki se zaradi kislo maslenega karakterja odlično ujamejo s svežim in sadnim sivim pinotom Quercus

 

Ali ste vedeli?

  •         Na svetu se vsako leto proda več kot 5 milijard pic
  •         Pica se je množično razširila v času po drugi svetovni vojni
  •         Prva zamrznjena pica je v prodajo prišla leta 1962
  •         Leta 2001 so dostavili prvo pico na Mednarodno vesoljsko postajo

 

Če ste si tudi vi ob preberanju tega članka zaželeli dobre pice, naj vam zaželimo dober tek. Zraven pa priporočamo kozarec vina Quercus. Več o vinih Quercus najdete na www.klet-brda.si/quercus, kjer pravkar poteka tudi NAGRADNA IGRA za glavno nagrado – prenosno krušno peč za peko pic Glowen raptor.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.