Vnetje mehurja poleti? Na žalost zelo pogosto …

Poletje je čas, ko najredkeje pomislimo na bolezen. Da bi se nam takrat pojavilo vnetje mehurja, pa se sliši naravnost nemogoče. Resnica je žal povsem obratna. Prav poleti se ta tegoba zelo rada pojavi. Poglejmo, kako jo preprečiti in tudi – uspešno pozdraviti.
Oglej si celoten članek

Vsi vemo, da poleti hodimo manj oblečeni, da vstopamo v (včasih zelo hladno) morje ali jezero in ob vsem tem morda tudi spijemo premalo tekočine. Mehur in sečila nasploh ne želijo niti najmanj potrpeti, zato se zelo hitro oglasijo. In bolečina je vse prej kot prijetna.

Boli, peče, skeli …

Vse to, pa še nenehno nas sili na stranišče, kjer v resnici ne moremo izločiti več kot morda nekaj kapljic urina. Ko pa je mehur zares poln, pa je izločanje zelo neprijetno, saj nas močno boli, peče in skeli. Kako si lahko pomagamo?

Preprečiti je bolje kot zdraviti …

V vročem poletju radi pozabimo, da je dobro zaščititi sečila. Radi smo razgaljeni, radi pijemo mrzlo tekočino in se ohlajamo v hladni vodi. Če si po tem ne preoblečemo kopalk, tvegamo okužbo. Tudi zadostno uživanje vode je še posebej pomembno, posebej ker med plavanjem izgubimo precej več tekočine kot si morda mislimo. Najboljša je voda sobne temperature, nikakor pa ne iz hladilnika ali celo iz zamrzovalnika.

In kaj, ko je okužba že tu?

Običajno se hip zatem dobesedno pričnemo »nalivati« z vodo, a saj veste, kako je zvoniti po toči? Voda vsekakor je pomembna in deloma tudi bo pomagala odplaviti bakterije iz telesa, ne bo pa to najbrž dovolj. V začetni fazi si je dobro pomagati s katerim od čajev, npr. vednozelenega gornika ali opraviti sedečo kopel z njivsko preslico. Ta resnično lahko naredi čudež. Kopel opravimo tako, da izdatno količino njivske preslice prekuhamo, nato pa prevretek zlijemo v čeber, se nanj usedemo in prekrijemo z brisačo, tako da para vstopa na področje sečil. Ponovimo vsaj dvakrat dnevno.

Preprosta rešitev v potovalni lekarni …

Kaj pa, ko smo na poti in s sabo nimamo njivske preslice in več vrst čajev? Poskrbite, da bo v vaši potovalni lekarni tudi povsem naravno zdravilo Canephron, ki ga lahko kupite brez recepta v vsaki lekarni. Zdravilo z močjo luštreka, tavženrože in rožmarina zadostuje za 10-dnevno uporabo, ob tem pa ne zdravi le siptomov vnetja, temveč tudi preprečuje ponovitev okužbe.

Na morje se bo torej najbolje odpraviti z vsaj dvema paroma kopalk in steklenico vode. Da pa boste zares mirno uživali ves dopust, ne pozabite tudi na Canephron.

Besedilo za Farmedico: Sabina Topolovec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.