Vrača se pomlad – in z njo pestro družabno dogajanje

Foto: Paideia Events
Foto: Paideia Events
Pri Paidei Events bodo naslednji meseci nadvse delovno obarvani.
Oglej si celoten članek

Po rahlem zatišju, ki v svetu dogodkov nastopi po nadvse pestrem prednovoletnem živžavu, pomlad ne nastopa samo koledarsko, ampak tudi v smislu družabnega dogajanja. Agencija za organizacijo dogodkov, ki bo vsekakor ena izmed najbolj zaposlenih, je Paideia Events, ki z domiselnostjo, predvsem pa raznolikostjo dogodkov, ki jih pripravlja, na slovenskih tleh navdušuje že skoraj 20 let.

Njeni začetki segajo v leto 2005, ko sta Mojca in soprog Anton Majhen pričela z organizacijo strokovnih team buildingov v nekomercialnih rovih Postojnske jame. Po uspešni izvedbi le-teh je Paideia Events razširila nabor svojih dejavnost in začela z načrtovanjem tudi druge vrste dogodkov. V nadaljevanju je v Paideino zgodbo vstopil ter jo s svojim znanjem in izkušnjami dodatno obogatil Mladen Lulić, ki je zasedel mesto kreativno tehničnega direktorja in partnerja. Mojca in Mladen sta gonilni sili agencije še danes. Ekipa, ki jo vodita, se je skozi leta spreminjala - enkrat širila, spet drugič ožila. Vseskozi pa sta Mojca in Mladen stremela k temu, da so jo sestavljali kreativni in predani posamezniki, ki vsakemu dogodku vdahnejo dušo in poskrbijo za sleherno, še tako majhno podrobnost.

Foto: Paideia Events Paideia Events

Agencija za organizacijo dogodkov Paideia Events ne sodi med agencije, ki se običajno specializirajo za določeno vrsto dogodkov. Še več, ravno ta raznolikost dogodkov poskrbi, da dan ni enak dnevu in da izzivov celotni ekipi nikoli ne zmanjka. Omejen čas, ki ga imajo na voljo za oživitev koncepta, pogosto vodi do najbolj inovativnih rešitev in kreativnih prebliskov, ki dogodkom dodajajo svežino in estetsko ter tehnično dovršenost. Pri Paidei Events se zavedajo, kako pomembno je mesto, kjer se snujejo novi projekti, zato so se konec preteklega leta preselili na Gosposvetsko 5, kar je poskrbelo za dodatno motivacijo in svež veter v jadra.

Team buildingi, novoletne zabave, organizacija konferenc, organizacija piknika, organizacija zabav, korporativni dogodki in strokovna srečanja – vse to so dogodki, ki jih zajema Paidein asortiman. Velika večina dogodkov se sicer odvije v Ljubljani, a nemalokrat Paideia Events svoja delovna prizorišča preseli tudi izven nje, včasih celo preko slovenske meje. Priljubljena lokacija v okviru Ljubljane je Ljubljanski grad, kjer dogodki zaradi bogate zgodovine, predvsem pa unikatnosti lokacije, ki nudi dih jemajoč razgled nad celotno prestolnico in širše, dobijo edinstven pečat.

Organizacija zabave – zabavna, a tudi zelo zahtevna in odgovorna naloga

Organizacija dogodka kljub temu, da na prvi pogled morda deluje kot zelo zabavna in lahkotna dejavnost, s sabo prinaša veliko usklajevanja in načrtovanja. Več kot dobrodošla vrlina je večopravilnost, ki se izkaže za zelo uporabno, ko časovni pritisk začne naraščati. Vsak dogodek je zgodba zase. Vsak naročnik je edinstven. Z bogatimi izkušnjami, ki so jih pri Paidei Events nanizali v vseh teh letih, poskrbijo za zadovoljstvo na vseh ravneh, v fazi priprave pa se osredotočijo na razumevanje želja in temeljito poznavanje naročnika samega. Pri dogodkih poskrbijo za celovito izvedbo dogodkov. Tehnična podpora, (video in foto) produkcija dogodkov, oblikovanje dogodkov in zasnova dogodkov – vse to je zajeto v celovit paket storitev priprave dogodkov.

Foto: Paideia Events Paideia Events

Organizacija prireditev pa ni edina dejavnost, ki jo omogočajo pri Paidei Events. Nudijo namreč tudi marketinške rešitve. Snujejo in izvajajo celostne grafične podobe za dogodke, izdelke, storitve in objekte. Svetujejo in načrtujejo promocijske aktivnosti. Premisa, ki jo pri tem zasledujejo, je inovativnost, ciljna usmerjenost in učinkovitost s kančkom drznosti. Tiste, ki zadovolji še tako zahtevne potrošnike.

Za to, da novosti in spremembe, ki jih uvajajo naročniki, ustrezno predajo tudi ciljnim skupinam, pri Paidei Events poskrbijo z odnosi z javnostmi. Z učinkovitim upravljanjem komunikacije naročnika in prilagojeno PR strategijo sporočilo prenesejo dotičnim deležnikom.

Od butičnih do prestižnih naročnikov – sinergije iščejo na vseh nivojih

Paidei Events so organiziranje dogodkov do sedaj zaupali naročniki z različnih področij. Svojo sposobnost prilagajanja željam in potrebam pri Paidei Events dokazujejo s širokim diapazonom industrij – svoje mojstrstvo so tako med drugim dokazali pri organizaciji dogodkov v avtomobilskem, prehrambnem, farmacevtskem, turističnem, logističnem, športnem in energetskem sektorju. Tuji pa ji niso niti festivali, predvsem v oglaševalski stroki. Paideia Events je namreč vrsto let bdela nad izvedbo festivalov kot sta Zlati boben in SOF (Slovenski oglaševalski festival). K SOFu se ponovno vrača letos, ko bo skrbela za izvedbo celotne tehnične produkcije.

Foto: Paideia Events Paideia Events

Med svojevrstne izzive nedvomno sodi tudi obdobje pandemije covida19, ko je virus močno zarezal v dogodkovno industrijo. Organizatorji dogodkov so bili takrat postavljeni pred veliko preizkušnjo, kako z dogodki nadaljevati v novi realnosti. Paideia Events se je zato odločila, da vzpostavi prvi prenosni studio za profesionalno izvedbo dogodkov preko spleta. V prvi vrsti je bil namenjen predvsem podjetjem, ki so želela komunicirati s svojimi strankami in so to običajno počela na večjih sejmih ali konferencah. V času karantene se je komunikacija preselila na Zoom in sorodne platforme, kar pa je s sabo potegnilo tudi marsikakšno nevšečnost, predvsem pa pomanjkanje profesionalne note, ko je šlo za večje dogodke. V izogib raznim tehničnim težavam, ki so jih povzročali improvizirani studii, sejne sobe in pisarne v domačem okolju, so pri Paidei Events to zagato želeli rešiti s profesionalnim studiem, ki je omogočil, da so naročniki pomembne informacije lahko podajali na privlačen način, predvsem pa v pravilnem sosledju. Na ta način so lahko izvedli tudi razne svečane podelitve, razglasitve, predstavitve novih storitev in izdelkov, pa tudi obletnice.

Obdobje pandemije je na srečo za nami, dogodki pa se ponovno množijo in so se iz virtualnega sveta v veliki meri preselili na prostrane lokacije. Pogovori ob kozarcu žlahtne kapljice in gurmanskih dobrotah so dobili povsem novo dimenzijo in so zaradi preizkušnje z virusom postali še toliko bolj cenjeni. So dokaz, da še tako dovršena tehnologija ne more nadomestiti stiska roke in druženja v živo ter da bodo dogodki vedno naložba, nikakor pa zgolj strošek podjetja.

Pri Paidei Events so za nova sodelovanja vedno odprti in z veseljem prisluhnejo, še z večjim entuziazmom pa skupaj z vami tudi uresničijo vizijo o vašem izbranem dogodku. Obiščite nas na www.paideia-events.si.

Foto: Paideia Events Paideia Events

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.