Zaščiteni vedno in povsod!

Foto: ABENA-HELPI
Foto: ABENA-HELPI
Se vam je že zgodilo, da ste pozabili zaščitno masko doma ali v avtomobilu? Si predstavljate, da stojite v vrsti pred trgovino pa se morate vrniti po masko? Kar nadležno, kajne? Minilo je že skoraj leto dni, odkar so zaščitne obrazne maske postale del vsakodnevne rabe, kar pa ne pomeni, da jih na trenutke ne pozabimo vzeti s seboj. Izredno priročna so manjša pakiranja mask, ki jih imamo lahko vedno s seboj – v torbi, nahrbtniku, avtomobilu ipd., s čimer se izognemo dodatnim preglavicam glede iskanja mask in nakupovanja novih, ko jih imamo še dovolj.
Oglej si celoten članek

Šole in fakultete počasi odpirajo svoja vrata, kar pomeni, da bodo morali otroci in mladi s seboj imeti zaščitne obrazne maske, ki so kakovostne, varne in seveda priročne za shranjevanje. Idealna rešitev so Abena zaščitne maske tipa IIR,  v manjšem pakiranju – 10 kosov v zavoju. Manjše pakiranje mask je več kot priročno za shranjevanje v šolskem nahrbtniku, saj ne zavzamejo veliko prostora, hkrati pa ohranja učinkovitost zaščitnih mask tudi, ko jih nosite s seboj.

Foto: ABENA-HELPI Maske

Zaželeno je, da upoštevamo priporočila NIJZ glede uporabe mask, še posebej, ko se zadržujemo v zaprtih prostorih. Z uporabo zaščitne obrazne maske varujemo sebe in ostale ter preprečujemo nadaljnje širjenje okužb z novim korona virusom. Izredno pomembno je, da se pred nakupom zaščitne obrazne maske pozanimamo, ali imajo le-te vse potrebne oznake in ali so narejene v skladu z evropskimi standardi. V zadnjem letu se je na trgu pojavilo veliko število različnih zaščitnih obraznih mask brez ustreznih oznak, zato moramo biti še posebej pozorni pri nakupu ter preveriti ustreznost oznak, ki dokazujejo  kakovost zaščitnih obraznih mask.

Ali veste, katere oznake morajo biti na embalaži, v kateri so shranjene zaščitne maske?

Bodite pozorni na:

  • Oznako CE – proizvajalec jamči, da so narejene v skladu s standardi
  • Oznako MD – potrjeno medicinski pripomoček
  • Standard EN 14683:2019 — določa zahteve glede izdelave načrtovanja in učinkovitosti ter preskusne metode
  • Rok proizvodnje

Ustrezne oznake na embalaži nam sporočajo, da so maske narejene v skladu z vsemi evropskimi standardi in zagotavljajo kakovost ter ustrezno zaščito. Vse od naštetega imajo Abena zaščitne obrazne maske tipa IIR, ki so skladne z evropskimi standardi. Obrazne maske so univerzalne velikosti, namenjene za splošno rabo (v šolah, trgovinah, na delovnem mestu ipd.), ravno tako pa jih odlikuje visoka stopnja bakterijske filtracije. Maske so 3-plastne, namenjene enkratni uporabi in zmanjšujejo navzkrižno kontaminacijo. Poleg tega so Abena maske tipa IIR udobne, mehke, z elastičnimi ušesnimi zankami, ki so prijetne za uporabo.

Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti na pravilno uporabo in namestitev maske. Pomembno je, da masko redno menjavamo in se je med nošenjem ne dotikamo. Ravno tako moramo biti pozorni, kako masko odvržemo – vedno v zaprt koš, saj le tako lahko preprečimo navzkrižno kontaminacijo. Preden si masko nadenemo in potem ko jo snamemo, si vedno razkužimo roke – ob vsakem dotiku maske si moramo razkužiti roke.

V primeru, da masko nosite dlje časa, bodite pozorni na njeno vlažnost. Če je maska postala vlažna, pomeni, da ni več učinkovita in jo je treba zamenjati. V vsakem primeru moramo masko redno menjavati, vsako drugo uro, če ne pogosteje.

Zaščitne obrazne maske so trenutno nujna dobrina, ki bo še nekaj časa del naših nakupovalnih navad. Sebi in svojim najbližjim priskrbite maske, ki so preverjene kakovosti in narejene iz najboljših materialov ter ustrezajo evropskim standardom in vam nudijo najboljšo zaščito.

Foto: ABENA-HELPI Maske

Kje lahko kupite maske, katerih kakovost je zagotovljena?

V spletni trgovini Abena-Helpi so na voljo medicinske zaščitne maske tipa IIR v različnih pakiranjih. Priročnejša in manjša pakiranja, ki bodo vedno z vami na poti – Abena zaščitne maske tipa IIR (10 kosov v zavoju). Na voljo so tudi večja pakiranja, ki so primerna za celotno družino, uporabo na delovnem mestu ipd. – Abena zaščitne maske tipa IIR (50 kosov v zavoju).

ABENA je dansko podjetje, ki se že več kot 40 let ukvarja s programom zaščitne opreme in nudi le najboljše. Izdelki so narejeni v skladu z evropskimi standardi in zagotavljajo varnost ter kakovost. V Abeni so skozi vsa ta leta pridobili veliko znanja in izkušenj na področju zaščitne opreme. Njihove podružnice so prisotne v 60 državah po celem svetu. V podjetju sledijo zahtevam nove evropske Uredbe o medicinskih pripomočkov (MDR), ki zagotavlja varnost uporabnikov pri uporabi medicinskih pripomočkov. Abena vam nudi preverjeno in le najboljše za vas in vašo družino – www.abena-helpi.si.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.