Odgovorna izbira vira električne energije

Foto: Gen-I
Foto: Gen-I
GEN-I začel z dobavo elektrike izključno iz okolju prijaznih, brezogljičnih virov. Postanite del rešitve podnebnih sprememb tudi vi.
Oglej si celoten članek

Odločitev GEN-I je revolucionarna: nič več elektrike iz fosilnih virov. Z dobavo brezogljične elektrike so odjemalcem dali novo možnost izbire. Če ste do zdaj razmišljali le, kje dobiti najcenejšo elektriko, se lahko zdaj z odločitvijo za dobavitelja odločate tudi za odgovoren odnos do okolja. Tako lahko postanete del skupnosti zelene preobrazbe. Primarni cilj zelene transformacije je namreč opustitev vseh fosilnih virov. Kar smo dolžni našim otrokom – in planetu, na katerem živimo. 

Izbira med 0 in 1

Posamezniki lahko samo z izbiro elektrike iz brezogljične energije prispevate k razogljičenju celotnega elektro-distribucijskega sistema. Za to vam ni treba žrtvovati ničesar.

Izbira je preprosta. Najprej je to izbira GEN-I. Nato pa izbira energije sonca, vode ali jedrske energije. 100-odstotno energijo iz sončnega vira ali 100-odstotno energijo iz vodnih virov lahko izberete za samo 1 dodatni evro na mesec. Tudi sicer pa boste, če vam bo elektriko dobavljal GEN-I, ostali ali postali del brezogljične zelene prihodnosti. In to brez doplačila.

V GEN-I vedo, da je vsak začetek težak, a nekje je treba začeti in nekdo mora to storiti. Marsikomu se morda vložek 1 evro v sončno ali vodno energijo zdi preveč oziroma celo nesmiseln, ker ga neposredno pri uporabi domačih naprav ne bo občutil. Za vse s takšnimi pomisleki se nič ne bo spremenilo. 

GEN-I s svojo odločitvijo dokazuje, da v boju proti podnebnim spremembam ni ovir.

Revolucionarna odločitev

GEN-I s svojo odločitvijo dokazuje, da za boj proti podnebnim spremembam ni ovir. Hkrati pa daje zgled, da je treba začeti ukrepati takoj in s konkretnimi dejanji. Tako odjemalci elektrike brez CO2 vsi skupaj lahko postanemo del skupnostne zelene preobrazbe, ki je nujna, če želimo našo državo ohraniti v toku sprememb, ki jih za ustavitev segrevanja ozračja uvaja vsa Evropa.

Želja GEN-I je, da v naslednjih letih čisto vsi preidemo na brezogljično oziroma elektriko iz obnovljivih virov in da bo res vsak dom v Sloveniji prejemal le še takšno elektriko.

Prvaki zelene transformacije

S ponudbo GEN-I odjemalci dejansko postajamo del rešitve podnebnih sprememb, saj se tako aktivno vključimo v zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov. Vložek v zeleno energijo je vložek v prihodnost. Z njim lahko vsi pomembno prispevamo k podnebno prijazni prihodnosti. 

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.