6 razlogov, zakaj ne morete preboleti bivšega

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri prebolevanju bivšega partnerja, ne pomaga zgolj razdalja, opozarja strokovnjak za odnose Patrick Wanis. Če ne morete preboleti bivšega partnerja, vas lahko v preteklosti zadržuje eden izmed naslednjih razlogov, ki so po mnenju Wanisa najpogosteje ovira, da se ne moremo premakniti naprej in preteklega razmerja pustiti za seboj.
Oglej si celoten članek

Se prepoznate med njimi?

1. Asociacije

Če povezujete stvari, kot so na primer vaša najljubša hrana, glasba in kraj s svojim bivšim partnerjem, lahko občutite obžalovanje in hrepenenje, ko razmišljate o njih.

2. Čustvena praznina

Po koncu zveze se marsikdo počuti izgubljeno in zmedeno, zato se zdi vrnitev nazaj k nekomu, ob katerem smo se nekoč počutili varno in čigar navade poznamo, čeprav nam niso povsem všeč, zelo mamljiva.

3. Evforični spomini

Veliko ljudi se po razhodu spominja le lepih stvari in olepšuje vzroke, ki so par pripeljali do točke, ko razmerje ni več imelo prihodnosti. 

4. Nizka samozavest

Kako radi se imate in kako všeč ste si, lahko vpliva na vaše občutke do bivšega partnerja. Če menite, da ne boste nikoli več našli nekoga, vas lahko to vleče nazaj v razmerje z bivšim partnerjem.

5. Stres in iskanje udobja

Morda si spet želite biti v objemu svojega bivšega partnerja, preprosto zato, ker vas to pomirja in ker so vam ti lepi občutki poznani. 

6. Mislili ste, da je bil pravi oziroma prava

Če menite, da se zaradi nekoga počutite polne, zanikate vpliv vaših odločitev na svoje življenje in druge vidika vašega življenja, ki niso povezani z ljubezenskim razmerjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.