Afera UKC: hišni pripor potrjen

Foto: slovenija 04.12.07, UKC, Klinicni Center, zdravniki, stavka, cakalnica, ljudje,
Foto: slovenija 04.12.07, UKC, Klinicni Center, zdravniki, stavka, cakalnica, ljudje,
Zunajobravnavni senat okrožnega sodišča v Ljubljani je zavrnil predlog specializiranega državnega tožilstva za odreditev pripora zoper osumljenega v korupcijski aferi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) v Ljubljani Uroša Smiljiča.
Oglej si celoten članek

Zoper osumljenega je torej odrejen in potrjen hišni pripor, so danes sporočili iz okrožnega sodišča v Ljubljani. 

Preiskovalna sodnica je hišni pripor zoper Smiljiča odredila v petek po končanem zaslišanju in na podlagi zbranih okoliščin. Specializirano državno tožilstvo je zanj predlagalo pripor iz koluzijske nevarnosti in zaradi ponovitvene nevarnosti, a je zunajobravnavni senat sodišča oba predloga zavrnil.

Preskakovanje čakalnih vrst

Smiljič, zaposlen v UKC Ljubljana, je bil pridržan v torek v kriminalističnih preiskavah, povezanih z domnevnim preskakovanjem čakalnih vrst v zdravstvu oz. zaradi sumov storitve večjega števila korupcijskih kaznivih dejanj. Med drugim je preiskava potekala tudi v UKC Ljubljana in na onkološkem inštitutu.

Policija je v sredo sporočila, da so storitve omenjenih kaznivih dejanj osumljeni dve pravni osebi in 14 fizičnih, v petek pa so pojasnili še, da v tej številki niso zajeti policisti, prav tako osumljeni storitve nekaterih kaznivih dejanj.

Policisti aktivnosti v tem predkazenskem postopku izvajajo od sredine leta 2015, v začetku letošnjega leta pa je bila podana tudi prijava. Skladno z zakonom o kazenskem postopku so v predkazenskem postopku kriminalisti zbirali obvestila, dokazne predmete in listine, dokaze pa so zbirali tudi s prikritimi preiskovalnimi ukrepi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:58 16. Oktober 2016.

    potem pa za božjo voljo priprite vsaj vrhunca.<br />ker je podpisal zaposlitev " vrhunskega strokovnjaka".<br />tudi za vrhunca se je …

  • 14:19 16. Oktober 2016.

    Hišni pripor??? Le s kakšnim razlogom dobi takle barabin hišni pripor??? Po mojem so nekateri izmed razlogov takšni: lahko po …

  • 13:51 16. Oktober 2016.

    Zunajobravnavni senat okrožnega sodišča v Ljubljani je zavrnil predlog specializiranega državnega tožilstva za odreditev pripora...............statistično se zgodi največ nesreč doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.