Bi ugotovili, kaj je izdelek na fotografiji

Foto: ZPS
Foto: ZPS
"Glede na določila Zakona o splošni varnosti proizvodov gre za izdelek zavajajočega videza, saj je po svoji obliki, barvi, videzu, pakiranju podoben živilu, čeprav to ni," pojasnjujejo na Zvezi potrošnikov Slovenije ZPS.
Oglej si celoten članek

Na strani ZPS (www.zps.si) pojasnjujejo, da se je v sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX pojavilo obvestilo o tekočini za elektronsko cigareto Quickie za 100 mililitrov.

 

Zaradi zavajajočega videza ga lahko potrošniki, posebej otroci zamenjajo in vnesejo v usta oziroma celo zaužijejo, kar lahko predstavlja nevarnost za njihovo zdravje in življenje. "Izdelek ni v skladu Direktivo o proizvodnji, predstavitvi in prodaji tobačnih in povezanih izdelkov, ki določa, da je lahko tekočina za elektronske cigarete, ki vsebuje nikotin, na trgu le v posodicah za ponovno polnjenje s prostornino največ 10 mililitrov," pravijo.

Na ZPS opozarjajo, da je mogoče, da ta izdelek še vedno prodajajo po spletu. "Potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili, Zdravstveni inšpektorat priporoča, da naj ga ne uporabljajo in ga oddajo pooblaščenemu zbiralcu oziroma odstranjevalcu nevarnih odpadkov," so zaključili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.