Bodite pozorni, saj gre za posege v telo

Foto: Profimedia Botox
Zdravstveni inšpektorji so v zadnjem času zasledili veliko "lepotnega" vbrizgavanja polnil in zdravil, ki jih lahko opravlja samo zdravnik z veljavno licenco.
Oglej si celoten članek

Inšpektorji Zdravstvenega inšpektorata RS so preverjali izvajalce higienske nege, kamor sodijo frizerska in brivska dejavnost, kozmetična dejavnost, dejavnost salonov za nego telesa, pedikura, dejavnost piercinga, tetoviranja in drugih podobnih postopkov.

Pri nadzoru navedenih izvajalcev so pozorni tudi na vrste storitev, ki jih izvajalci nudijo. "Tako smo v zadnjem času zasledili opravljanje storitev vbrizgavanja polnil kot so hialuronska kislina, biopolimer in pomlajevanja z lastno plazmo ter vbrizgavanja zdravila botoks," opisujejo.

Preverite izvajalca

V zvezi s tem opozarjajo potrošnike, da so pri izbiri izvajalca takšne storitve dodatno previdni, saj gre pri apliciranju polnil in zdravil za poseg v telo, ki je domena medicine. Zato ga lahko izvaja samo usposobljen zdravnik z veljavno licenco in ustreznim znanjem iz dodatnih izobraževanj, ki mu omogočijo prepoznavanje stranskih učinkov in njihovo obvladovanje.

"Postopki apliciranja polnil in zdravil sodijo med zdravstvene dejavnosti, za izvajanje katerih pa mora izvajalec predhodno pridobiti dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti, postopki pa se lahko opravljajo le v prostorih, ki so namenjeni izvajanju zdravstvene dejavnosti in za katere je bilo izdano dovoljenje," še dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:11 9. Oktober 2017.

    Kaj pa poseg v telo cepljenj, katero bi še uzakonil kot obvezno ?*??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.