Božič prinesel višji delež pozitivnih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so včeraj ob opravljenih 2157 PCR-testih potrdili 666 okužb z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Delež pozitivnih izvidov je bil 30,9-odstoten, torej višji od petkove številke. 

Omikron Virus v Franciji divja, novi ukrepi

Številke se sicer postopoma izboljšujejo. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša po podatkih NIJZ 1.060, kar je 14 manj kot dan prej. 14-dnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev znaša 761, kar je pet manj kot v petek.

V Sloveniji je 16.072 aktivnih primerov okužb ocenjujejo na NIJZ. 

Foto: Janez Lencl, UKC Maribor Covid intenzivna enota UKC Maribor

V bolnišnicah se zdravi 577 bolnikov s covidom, od tega jih je 197 na intenzivni negi. Najmlajši covidni bolnik na navadnih oddelkih je star 18, na intenzivni negi 27 let.

Za božič je umrlo osem covidnih bolnikov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:44 26. December 2021.

    Postali smo živina – Karin Rižner (karinrizner.si) ... Poživitveni odmerki (boosterji) – Karin Rižner (karinrizner.si)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.