Covid-19: Takšni so najnovejši podatki o okuženih pri nas

Foto: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
Foto: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
Novi koronavirus: Število okužb in hospitalizacij še vedno upada.
Oglej si celoten članek

V torek so v Sloveniji ob 1475 PCR-testih in 9931 hitrih antigenskih testih potrdili 1836 okužb z novim koronavirusom, kar je 29 okužb z kot dan prej in za skoraj tretjino manj kot pred tednom dni. Umrlo je še osem ljudi. 

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v državi trenutno 33.203 primerov aktivnih okužb, kar je 2882 manj kot dan prej.

Na navadnih oddelkih je po podatkih vlade zaradi covida-19 hospitaliziranih 452 bolnikov, na intenzivnih 90, skupaj 542. 

Zaradi covida je na navadnih oddelkih 246, s covidom 206 bolnikov. Intenzivno nego zaradi covidne pljučnice potrebuje 84 pacientov,  šest prvenstveno zaradi drugih bolezni.

Z grafa Sledilnika ( spodaj) je razvidno, da poleg dnevno potrjenih okužb pada tudi število hospitaliziranih. Pred tednom dni je bilo takšnih bolnikov preko 800. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.