Črni poper čudežno vpliva na oblačila

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Začimba, zdravilo in nadomestilo za detergent.
Oglej si celoten članek

Seveda si želite, da oblačilo za nekaj časa obdrži intenzivno črno barvo, ki jo je imelo ob nakupu. Črna oblačila lahko hitro postanejo sprana, izgledajo staro in črni poper je tisti, ki lahko pomaga pri tem.

Tako ga uporabimo namesto posebnega in predvsem dragega detergenta, saj poudari barvo. Ker deluje abrazivno, odstranjuje ostanke detergenta z oblačil. 

Čajno žličko mletega popra pomešajte v pralni prašek, dajte v stroj in normalno operite. Dobro je, da takrat perete izključno samo črna oblačila, da ne bi na ostalih ostali kakšni madeži.

Poper ima tudi zdravilne učinke

  • pospešuje prebavo
  • lajša vetrove
  • diaforetik in diuretik, kar pomeni, da pospešuje izločanje potu in urina in tako izloča strupe iz telesa.
  • deluje antibakterijsko
  • topi maščobne celice

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.