Dancem se zaradi odločitve že kolca

Foto: Epa
Foto: Epa
Danska razmišlja o ponovni uporabi cepiv AstraZenece in Johnson & Johnsona.
Oglej si celoten članek

Danska vlada je danes pristojni urad pozvala, naj znova preuči odločitev o ustavitvi cepljenja s cepivoma proti covidu-19 proizvajalcev AstraZeneca in Johnson & Johnson, ki so se jima na Danskem odrekli. V državi se namreč soočajo z zamudami pri cepljenju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Danske oblasti so se sredi aprila zaradi pojava redkih krvnih strdkov pri nekaterih cepljenih odrekle cepivu AstraZenece, v začetku maja pa še cepivu Johnson & Johnsona.

Vendar pa se zdaj soočajo s težavami pri dobavi cepiva podjetja Moderna iz ZDA, zaradi česar so morali spremeniti načrt cepljenja, v okviru katerega so nameravali vse prebivalce cepiti do septembra. Cilj so morali zamakniti za dva tedna.

"V tem kontekstu zdravstvene oblasti prosimo, da znova razmislijo o svoji odločitvi o umiku cepiv," je povedal danski minister za zdravje Magnus Heunicke.

Danska je bila prva evropska država, ki je cepivi AstraZenece in Johnson & Johnsona umaknila iz svoje strategije cepljenja. Kdor želi, se sicer lahko od 20. maja cepi z njima.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.