Debelost pri najstnikih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Logična razlaga, ki jo je potrdila še raziskava.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki z University of Exeter Medical School so želeli pojasniti zelo pogosto težavo najstnikov – prekomerno telesno težo. Med letoma 2000 in 2012 so analizirali podatke skoraj 350 otrok iz Velike Britanije.

Pri vsakemu od otrok so med petim in 16 letom starosti v časovnem razmaku šestih mesecev merili težo, fizično kondicijo in pregledovali presnovo.

Ugotovili so, da se od petega leta dalje otrokom hitro povečuje potreba po zaužitih kalorijah, a ta spet pade ob prihodu v puberteto. Zmanjša se tako močno, da bi morali petnajstletniki pojesti od 400 do 500 kalorij na dan manj kot pa tedaj, ko so bili stari deset let. Desetletnik namreč potrebujejo toliko več kalorij za rast in razvoj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.