Desetmesečnemu otroku niso mogli pomagati

Foto: Profimedia bolnišnica bolniška postelja pacient
Otrokovo stanje se je hitro slabšalo.
Oglej si celoten članek

Desetmesečni otrok je umrl v bolnišnici Garibaldi v Kataniji zaradi zapletov, povezanih z ošpicami. Otrok je bil zaradi zapletov ob ošpicah hospitaliziran na tamkajšnji pediatriji, a se je njegovo stanje pred dvema dnevoma močno poslabšalo. Težave z dihanjem in kardiovaskularnim sistemom so bile tako hude, da so ga morali oživljati. 

Otrok je imel okvaro srca in je bil na začetku marca hospitaliziran zaradi bronhiolitisa in respiratornega sincicijskega virusa.  

Otrok še ni bil dovolj star, da bi lahko bil cepljen proti ošpicam, so za italijansko tiskovno agencijo pojasnili tamkajšnji zdravniki. 

V Italiji so samo letos zaradi ošpic umrle tri osebe. V prvih dveh mesecih je bilo prijavljenih 411 primerov ošpic. 

Težave z ošpicami imajo tudi v Srbiji, od kjer so včeraj poročali o smrti dveletne deklice. V zadnjih petih mesecih je pri njih zaradi ošpic umrlo že 11 ljudi.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.