Devet napak pri uporabi likalnika za lase

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Predstavljamo devet najpogostejših napak uporabnic likalnika za lase.
Oglej si celoten članek

Likalniki za lase so pri oblikovanju popolne pričeske zelo priljubljeni, a njihova prepogosta raba poškoduje naše lase. Strokovnjaki odsvetujejo uporabo likalnikov za lase predvsem tistim, ki imajo že predhodno uničene lase zaradi barvanja, trajn in tako dalje. 

Da si las z likalnikom ne boste še bolj uničili, vam predstavljamo devet najpogostejših napak, ki jih počnete pri uprabi likalnika za lase.

Ne uporabljate balzama med pranjem las

Glaven cilj uprabe balzama je zaščita in oživitev las, posledično tudi rahla zaščita pred toploto likalnika. Zato ga pri pranju las redno uporabljajte, obvezno pa pred uporabo likalnika.

Ne uporabljate izdelkov za zaščito las pri vročinskem oblikovanju

Na trgu obstajajo številni spreji in kreme za zaščito las pred vročino, ki jo oddaja likalnik. Strokovnjaki priporočajo, da si tik pred likanjem lase zaščitite z razpršilom, saj se ta bolje razporedi po površini las.

Las si ne posušite do konca

Likalnika nikar ne uporabljajte na mokrih ali vlažnih laseh, saj jih le še bolj poškoduje. Lasje se vam poleg tega ne bodo dobro zravnali.

Las ne likate postopoma po pramenih

Predlagamo, da pred likanjem lase razdelite v pramene, nato pa vsak pramen počasi polikate. Nikar ne likajte velikih šopov las, saj tako zravnate le zgornjo in spodnjo plast šopa. 

Ne čistite likalnika

Mnogi ne vedo, da je treba tudi likalnik očistiti po vsaki uporabi. Ko se likalnik ohladi, s toplo vodo ali alkoholom nežno podrgnimo plošče likalnika.

Ne uporabljate keramičnega ali steklenega likalnika

Najboljši na trgu so keramični ali stekleni likalniki, saj se na njih toplota enakomerno porazdeli in povzroča manj škode na laseh. Pred nakupom se pozanimajte, kateri je za vaše lase najbolj primeren.

Uporabljate ga prepogosto

Lase lahko pri pogosti uporabi uničite ali poškodujete. Priporočljiva uporaba likalnika za lase je do dvakrat tedensko.

Likalnik nastavite na najvišjo temperaturo

Pri številnih likalnikih lahko uravnavamo temperaturo. Če so vaši lasje poškodovani ali tanki, predlagamo, da temperaturo nastavite na 150 stopinj Celzija. Če so lasje debelejši pa do 180 stopinj Celzija.

 Ne uporabljate ga v druge namene

Uporabite ga lahko tudi za glajenje robov na srajcah ali neravne ovratnike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.