Domači recepti za boleče grlo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Predstavljamo nekaj naravnih domačih receptov, s katerimi si lajšamo bolečine ob vnetem žrelu.
Oglej si celoten članek

Boleče grlo je ena najpogostejših nadlog prehlada. Ker za prehladom zbolimo v povprečju štirikrat ali petkrat na leto, mu tudi v tej sezoni ne uidemo. Pričakajmo ga pripravljeni in si takoj pomagajmo z domačimi recepti.

Štirje domači recepti

Pri vnetem žrelu je zelo učinkovit žajbelj, saj deluje protivnetno, razkuževalno, poleg tega blaži bolečine. Lahko ga pripravimo kot čaj in grgramo trikrat na dan. Pri hudih bolečinah v grlu, ki smo jim priča tudi pri angini, lahko pomaga napitek z mlekom. V dveh decilitrih mleka skuhamo tri čajne žličke žajbljevih lističev in dodamo jedilno žlico medu. Napitek bo v trenutku ublažil bolečino.

Poskusite lahko tudi s korenino sleza, ki vsebuje sluzi, ki prekrijejo poškodovano sluznico ust in žrela ter jo tako zaščitijo. Čaj pripravimo tako, da v skodelico vrele vode vmešamo dve čajni žlički posušene restline in pustite mirovati deset minut. Nato čaj odcedite in spijete. Tak čaj ob bolečem žrelu pijte trikrat na dan. 

V na pol polno skodelico soka rdeče pese vmešajte čajno žličko nasesekljanega česna. Dobro premešajte, nato nalijte vodo tako, da bo skodelica polna. Mešanico pustite zoreti šest ur, v tem času jo večkrat premešajte. Najbolje bo, če boste mešanico uporabljali za izpiranje trikrat na dan.

Najenostavnejše bo grgranje slane vode, ki jo pripravimo tako, da v kozarec vode vmešamo čajno žličko soli. Grgrajte večkrat na dan, posledica bo zmanjšana oteklina.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.