Enostaven trik za izgubo kilogramov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kako tehtanje vpliva na izgubo kilogramov?
Oglej si celoten članek

Ljudje, ki vsak dan stopijo na tehtnico, so lahko bolj uspešni pri izgubi odvečnih kilogramov, kot tisti, ki se ne tehtajo vsakodnevno, je pokazala raziskava Univerze Drexel in Univerze v Pennsylvanii.

V študiji je sodelovalo skoraj 300 žensk različnih postav, pri katerih so raziskovalci izračunali indeks telesne teže. To so storili na začetku raziskave, na koncu – čez šest mesecev in na to še enkrat, dve leti po prvem merjenju.

Ugotovili so, da so imele posameznice, ki so se tehtale vsak dan, po dveh letih nižji indeks telesne mase, je poročal portal Medicaldaily.

Raziskovalci so sklenili, da vsakodnevno tehtanje pri ljudeh okrepi zavedanje lastne telesne teže in prehranjevalnih navad.

"Redno tehtanje vas lahko motivira, da se poslužujete zdravega prehranjevanja in aktivnega sloga, saj vam ponuja dokaze, da je takšno vedenje učinkovito pri zmanjševanju telesne mase ali preprečevanju pridobivanja kilogramov," je dejala vodja raziskave Meghan Butryn.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:33 30. Avgust 2017.

    Sem bil pri svoji kardiologinji. Ob rednih točkah pregleda mi je rekla, da naj stopim na vago, da mi izmeri …

  • 21:02 27. Avgust 2017.

    Takšni so bedasti nasveti še bolj bedastih Američanov,ki mislijo,da vse vedo in da so najboljši .Ja so v pobijanju nedolžnih …

  • 12:43 27. Avgust 2017.

    Enostaven trik za izgubo kilogramov...ne greš na vago..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.