Francoski rogljički so ogroženi

Foto: Profimedia
Krivec je maslo, ki je glavna sestavina francoskih peciv.
Oglej si celoten članek

Francoski peki opozarjajo, da naraščajoče cene masla ogrožajo pekarsko industrijo. Cena masla, ki predstavlja glavno sestavino pri pripravi večine francoskih peciv, je letos do maja narasla za 92 odstotkov. 

"Zaradi višjih cen se je industrija znašla pred gospodarskim pritiskom," je dejal generalni sekretar zveze francoskih izdelovalcev piškotov in tort Fabien Castanier: "Situacija se bo na žalost zgolj poslabšala, saj lahko v prihodnjih tednih pričakujemo pomanjkanje masla," je dodal.

Vse večji pritisk bo proizvajalce najverjetneje prisilil v zvišanje cen izdelkov, s čimer bodo breme višjih cen masla preložili na potrošnike. Rast cen masla pripisujejo manjšemu donosu mleka v Evropi, predvsem v Franciji, in rastočemu povpraševanju tako na domačem kot tujem trgu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.