Pozor, odpoklic olja. Snovi, ki lahko povzročijo raka.

Foto: Konopljino olje
Foto: Konopljino olje
Policiklični aromatski ogljikovodiki.
Oglej si celoten članek

Z Zveze potrošnikov Slovenije obveščajo, da je tovarna Gea objavila odpoklic hladno stiskanega konopljinega olja. V izdelku so namreč ugotovili presežena vrednost policikličnih aromatskih ogljikovodikov, ki lahko povzročijo raka. 

 

Foto: ZPS

  • Opis živila: konopljino olje
  • Ime: Gea konopljino olje, hladno stiskano
  • Pakiranje: 0,25 L, steklenica
  • Rok uporabe: 28. 02. 2019
  • EAN koda: 3830000145381
  • Proizvajalec: Tovarna olja Gea d.d., Trg svobode 3, 2310 Slovenska Bistrica

Pri Zvezi potrošnikov svetujejo, da živila, v kolikor ga imate doma, ne užijete. " Olje lahko vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine," pravijo pri ZPS.

Policiklični aromatski ogljikovodiki

Policiklični aromatski ogljikovodiki predstavljajo veliko skupino organskih spojin, katerih izpostavljenost iz hrane in okolja je treba zaradi njihovih negativnih vplivov na zdravje zmanjševati na najnižjo možno raven. Se ne akumulirajo, vendar se v telesu intenzivno presnavljajo, pri čemer nastajajo produkti, ki so lahko rakotvorni. Nastajajo med nepopolnim izgorevanjem organskih snovi, tudi med pripravo živil praženje, žar pečenje pri visokih temperaturah in pri kajenju, navaja NIJZ. 

Zdravje Pozor, v živilu so lahko stekleni delci

Odpoklici Pozor, ne jejte tega jogurta

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 14:04 2. Julij 2018.

    sramota, da za takšno zastrupljanje ljudi nihče nikdar ne odgovarja. naredijo le odpoklic živila... kaj pa tisti, ki so to …

  • 13:42 2. Julij 2018.

    Google zdaj plačuje mesečno spletno delo na domu od $ 26385 do $ 36271. In sem zaslužil prvi mesec v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.