Glejte jih s prijateljico

Foto: Blitz Film & Video Distribution
Foto: Blitz Film & Video Distribution
Ob prijateljici so čustva sreče bolj izrazita, žalostni deli filma pa so se zdeli manj žalostni.
Oglej si celoten članek

Za moške je morda težko razumeti potrebe žensk po gledanju čustvenih filmov v družbi prijateljic. A ženske očitno že vedo, kaj je za njih najbolje in česa si želijo. To dokazuje tudi nova raziskava psihologov iz Univerze Cardiff, ki je bila objavljena v reviji Social Cognitive and Affective Neuroscience.

Skenirali možgane

Raziskovalci so analizirali trideset parov prijateljic starih od 20 do 33 let. Pokazali so jim vsebine, ki vzbudijo v človeku močna pozitivna ali negativna čustva. Ženske so morale njihova čustva ocenjevati, poleg tega pa so njihove odzive spremljali še s skeniranjem možganov. Ugotovili so, da je za boljši odziv na film ključnega pomena to, da si čustva delijo s prijateljico. Ob prijateljici so bila čustva sreče še bolj izrazita, žalostni deli filma pa so se jim zdeli v družbi prijateljice manj žalostni.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.