Hrvaški NIJZ: Masturbacija ne predstavlja tveganja za okužbo s covid-19

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kaj je potrebno vedeti o spolnih odnosih v času pandemije?
Oglej si celoten članek

Hrvaški NIJZ je v projektu Živeti zdravo, s katerim izobražuje hrvaško populacijo o zdravem življenju, pomenu zdrave prehrane in gibanja, objavil tudi informacije o tveganju za okužbo z virusom Sars-CoV-2 med spolnimi odnosi. 

Na spletni strani so objavili tudi grafiko, na kateri prikazujejo, kako varni so spolni odnosi v času epidemije novega koronavirusa z vidika okužbe s tem novim virusom. 

Pod vprašanjem "Kaj vse morate vedeti o spolnih odnosih v času pandemije koronavirusa" so zapisali naslednje poudarke: 

- Dokazov, da bi se koronavirus širil s spermo ali vaginalnimi izločki, ni.
- Spolni odnos pomeni bližnji kontakt z drugo osebo, zato obstaja nevarnost prenosa okužbe, če je ena oseba okužena.
- Spolni odnos s partnerjem, s katerim živite, ne predstavlja dodatnega tveganja, če oba partnerja upoštevata zaščitne ukrepe v vsakdanjem življenju.
- Masturbacija ne vključuje druge osebe, zato ne predstavlja tveganja za okužbo s Sars-CoV-2.
- Med spolnimi odnosi uporabljajte kondome, da bi preprečili okužbo z morebitnimi drugimi spolno prenosljivimi boleznimi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:28 3. November 2020.

    MastURBACIJA? Iz texta razbiram, da pišete o samozadovoljevanju oz. mastRUBACIJI ... je pri vas zaposlen kakšen novinar? Da bi vsaj …

  • 15:35 7. September 2020.

    Teli ustašoti pa so eni navadni drkadžije!! 🤣

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.