Hrvaški znanstvenik šokiral z izjavo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hrvaški strokovnjak je izjavil, da je dobro, da se virus zdaj hitro širi.
Oglej si celoten članek

Gordan Lauc, med drugim tudi član Strokovnega sveta hrvaške vlade, je na svojem Facebook profilu delil, kot je izpostavil, pomembno in dobro vest, povezano z novim koronavirusom. 

"Zelo pomembna raziskava, ki je bila izvedena na švedskem inštitutu Karolinska, je ravnokar objavljena v uglednem časopis 'Cell'," je objavil Lauc. Dodal, da so rezultati študije pokazali, da tudi ljudje, ki so covid-19 preboleli z zelo blagimi ali sploh nikakršnimi simptomi ter tudi njihovi družinski člani, ki nikoli niso bili pozitivni na virus, razvijajo tako imenovane T-celice, specifične za SARS-CoV-2.

T-celice so pomemben element našega imunskega sistema in pomagajo v boju zoper virus, kar pomeni, da so osebe, ki jih imajo vsaj nekaj, morda popolnoma zaščitene, sporoča Lauc. 

Dodaja sicer, da je bila raziskava izvedena na razmeroma majhnem številu sodelujočih, potrebno jo je ponoviti na širši množici. Kljub temu pa rezultati švedske raziskave dajejo dobro popotnico, meni Lauc.

Širjenje - dobra vest? 

Hrvaški znanstvenik nadaljuje, da gre za izjemno pomembno informacijo, sploh v situaciji, ko se virus spet hitro širi tako na Hrvaškem kot drugod po Evropi. Lauc sicer dodaja, da se virus hitro širi, a da je po drugi strani zelo malo hudo bolnih. 

"To pomeni, da dejstvo, da se virus zdaj hitro širi, ni slaba, pač pa dobra vest in da na to lahko gledamo kot na neko obliko naravnega cepiva, ki nam bo olajšal situacijo v jeseni, ko se nam bo vrnil težji, zimski covid-19," je komentiral Lauc. 

Dodal je, da vsekakor ni čas, da se popolnoma sprostimo in da ljudje, ki sodijo v rizične skupine, potrebujejo čakati na cepivo in ne tvegati okužbo s "poletnim" virusom, saj pri njih tudi ta lahko povzroči hude zaplete in na koncu smrt. 

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 07:35 16. Avgust 2020.

    Če spregovori sistem, po se po eni strani zgovarja čimvečje omejevanje širjenja...na drugi pa množični turizem kot vsa pretekla leta...rezultati …

  • 01:01 16. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • 20:08 15. Avgust 2020.

    kreten hrvaški

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.