Imajo geji daljše in debelejše?

Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Strokovnjaki so primerjali dolžino penisa s spolno usmerjenostjo.
Oglej si celoten članek

Raziskava strokovnjakov s Kinsley Institute iz ZDA je primerjala dolžino in debelino penisa s spolno usmerjenostjo. V raziskavi je sodelovalo 5.122 moških, med njimi je bilo 935 gejev.

Rezultati raziskave so pokazali na velike razlike, povprečna dolžina penisa gejev je bila 16,5 centimetrov, debelina pa 12,6 centimetrov. Heteroseksualni moški niso bili tako obdarjeni, povprečna dolžina je bila 15,5 centimetra, debelina pa 12,2 centimetra.

Krivi hormoni?

Po mnenju raziskovalcev je vzrok za razliko v dolžini in debelini moškega spolnega organa različna količina absorbiranih hormonov v nosečnosti. Seveda ne izključujejo drugih genetskih dejavnikov. 

Razlogi za razlike pa so lahko sporni, saj kažejo na to, da spremembe v ravni hormonov med nosečnostjo vplivajo na prenatalni razvoj spolne usmerjenosti. Celotno raziskavo najdete tukaj

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.