Imamo res največ smrti? To kažejo podatki

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Prejšnji teden so nekateri mediji poročali, da ima Slovenija največ smrti zaradi covida-19 v enem tednu.
Oglej si celoten članek

Preverili smo podatke Evropskega centra za nadzor bolezni za zadnjih 14 dni. Podatki kažejo, da smo imeli glede na število prebivalcev skoraj enako število mrtvih kot Italija, Hrvaška in Madžarska. Pri nas je bilo 13,4 mrtvih na sto tisoč prebivalcev, na Češkem in v Belgiji pa več okrog 22.

V osrednji Evropi ima najmanj mrtvih na sto tisoč prebivalcev Nemčija, le tri, v pozitivnem smislu izstopa tudi Slovaška. 

Število smrti odvisno od zdravstvene oskrbe, starosti populacije, v kateri se razširijo okužbe in od tega, v kateri fazi epidemije je država. Od porasta okužb do porasta števila smrti namreč mine približno pet tednov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:56 24. November 2020.

    Vse je sorazmerno z kvaliteto zdravstvene oskrbe. Mnogi iz DSO sploh ne pridejo do ustrezne pomoči, ker so statistično rizična …

  • 06:39 23. November 2020.

    Vsak medij poroča po svoje. Le komu naj verjamem?? Nori24, RTVSLO.si, 24ur....

  • 01:50 23. November 2020.

    Manjka pa bistven podatek koliko jih umre ko pridejo na raspirator Nemcija ima 35% medtem ko Slovenija 95%..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.