Je meso morskih rib bolj slano?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Veliko je takšnih, ki jim je meso morskih rib ljubše. Je za to kriva sol v mesu?
Oglej si celoten članek

Če se sprašujemo, ali je meso morskih rib bolj bogato z natrijevim kloridom, se pravi s kuhinjsko soljo, je odgovor ne. Ima pa meso morske ribe močnejši okus od sladkovodnih rib.

Krive so aminokisline 

Ta razlika v okusu ni posledica različne koncentracije soli. Saj je ta v obeh vrstah mesa podobna.

Spremembo začutimo zaradi prisotnosti nekaterih aminokislin. V celicah morskih rib se namreč proizvajata in kopičita glicin in glutaminska kislina, ki povečata moč okusa.

Foto: Shutterstock riba   

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.