Je moj partner gej?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bralka ima ljubečega partnerja, ki pa ima spolne fantazije o moških. Zanima jo, ali je njen partner gej, saj bi imela rada resno zvezo.
Oglej si celoten članek

S fantom sva skupaj pol leta. Je res super, prijazen, zame popoln. Pred mano je imel dve resni zvezi z ženskama, zdaj je star 31 let. Sem pa ugotovila, da je imel spolne fantazije o moških. Prek spletnih omrežij si je z nekaterimi geji celo dopisoval, dobil naj se ne bi z nikomer. Obdajajo me sumi, da je gej. Kako naj to ugotovim? Stara sem že 30 let in imela bi rada pravo resno zvezo. 

Odgovarja vodja mladinskega programa pri DIC Legebitra Eva Gračanin.

Edini način, da ugotovite, ali je vaš fant gej, je, da se z njim pogovorite. Jasno pa vam bo lahko odgovoril le, če se je sam pri sebi spoprijel s svojo spolno usmerjenostjo. Spolne usmerjenosti nihče ne more nikomur pripisati, pa čeprav vedenje te osebe ustreza temu, kar sami mislimo, da pomeni biti gej. Oseba si mora torej sama določiti, kaj opiše njeno spolno usmerjenost. Temu rečemo samoidentifikacija. Spolne usmerjenosti so raznolike, vse pa so enakovredne in legitimne. 

To, da ima vaš fant spolne fantazije o istem spolu, ne pomeni nujno, da je gej. Spolne fantazije ne pogojujejo spolne usmerjenosti. Enako velja za dopisovanje z geji.

Predlagam, da se o svojih razmišljanjih s fantom pogovorite. Še prej pa predlagam, da si poskusite odgovoriti na nekaj vprašanj: Bi dvomili v iskrenost svojega fanta, če bi imel spolne fantazije o drugih ženskah? Spolne fantazije so lahko pogost in pomemben del spolnega življenja in ne kažejo nujno na neiskrenost. Se kdaj pogovarjata o tovrstnih fantazijah, željah, izkušnjah iz spolnega življenja? O čem se pogovarjata in kako?

Ne glede na to, ali je vaš fant gej ali ne ali pa raziskuje, kakšna je njegova spolna usmerjenost, boste le s pogovorom lahko naprej gradili odnos z njim, pa naj bo to partnerski ali prijateljski odnos.

Če vam odgovor poraja več vprašanj, kot vam ponuja odgovorov, nam pišete na legebitra@siol.net ali nas pokličite na 01 430 51 44.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.