Kaj naročiti v baru, ko ste na dieti?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če med dieto že morate piti alkohol, namesto koktajlov naročite lahko pivo v steklenici ali pločevinki, da boste imeli nadzor nad zaužitimi kalorijami.
Oglej si celoten članek

Katero alkoholno pijačo naročiti v baru, če ste na dieti? Nutricionist Karen Ansel svetuje, da se, če želite shujšati, popolnoma izogibate koktajlom.  

"Koktajli so kot misterij med alkoholnimi pijačami. Ne veš, kaj je v njih, in lahko skrivajo veliko kalorij," je za Business Insider dejal Ansel.  

Foto: Shutterstock pivo Če že pijete alkohol, med tem, ko ste na dieti, Ansel svetuje, da v barih naročite lahko pivo, ki ima manj kalorij, v pločevinki ali steklenici, saj boste tako imeli nadzor nad zaužiti kalorijami.    

Pločevinka oziroma steklenica lahkega piva ima okoli 100 kalorij, medtem ko jih ima običajno koktajl nekajkrat več. Naposled lahko spijete dve lahki pivi in boste še vedno zaužili bistveno manj kalorij, kot če bi popili koktajl.   

Strokovnjak svetuje še, da naročite pijačo, za katero veste, da jo boste pili v zmernih količinah. Pri tem je dobra izbira pivo, saj za razliko od koktajlov daje občutek sitosti.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.