Kako enostavno in učinkovito shujšati s hojo

Foto: Profiemdia
Foto: Profiemdia
"Hoja je lahko preprost, zelo dostopen način za izgubo telesne teže, še posebej če vas vaš življenjski slog drži priklenjene za mizo oziroma avtomobil," je povedala osebna trenerka Hannah Davis.
Oglej si celoten članek

Ob tem svetuje, da se držite naslednjih nasvetov.

15 tisoč korakov na dan

Če želite izgubiti kilograme, Davisova priporoča, da vsak dan sedem dni na teden naredite do 15 tisoč korakov. Ne glede na vašo trenutno kondicijo, je to popolnoma dosegljiv cilj. Začnite počasi in postopoma povečujte število prehojenih korakov. Zmerno povečevanja telesne aktivnosti je zelo pomembno, saj boste tako zmanjšali tveganje za poškodbe.

Trikrat na dan po 20 minut

Trije 20-minutni sprehodi na dan vam bodo pomagali doseči cilj 15 tisoč korakov in pospešili izgubo kilogramov, pravi Davisova.

Študija Univerze George Washington pa je pokazala, da imajo ljudje, ki se odpravijo na 15-minutni sprehod po vsakem obroku, boljši nadzor nad krvnim sladkorjem, kar lahko zmanjša potrebo po hrani po obroku, kot tisti, ki se odpravijo na en 45-minutni sprehod na dan.

Trikrat na teden v klanec

Hoja v klanec bo pripomogla k izgradnji vaših mišic, kar bo povečalo aktivnost vašega metabolizma, pravi Davisova. To vam bo pomagalo porabi več kalorij tudi, ko mirujete.

Intervali

Hojo popestrite s krajšimi in hitrejšimi intervali. Tako boste povečali srčni utrip in porabili več kalorij. Začnite z enominutnimi intervali, ki pa jih postopoma začnite podaljševati, okrepite lahko tudi njihovo intenzivnost.

Počepi, sklece in trebušnjaki

Med hojo naredite več serij po 15 oziroma 20 počepov, sklec in trebušnjakov. Vse te vaje pospešijo vaš srčni utrip, krepijo mišice in poskrbijo za izgubo kilogramov.

Daljši sprehodi

Povečujte število korakov oziroma kilometrov. Naposled lahko majhna vsakodnevna povečanja naredijo ključno razliko pri oblikovanju telesa.

Manj kalorij, veliko beljakovin

Poleg telesne aktivnosti, je pomemben tudi vnos kalorij. Dnevno zaužijte od 1,200 do 1,600 kalorij. Vaši obroki pa naj bodo bogati z beljakovinami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.